24.6 C
Athens

Επιστολή ΑΕΚ σε ΚΕΔ/ΕΟΠΕ: Ζητά την παραδειγματική τιμωρία και τη διά βίου εξαίρεση του Μυλωνάκη από τους αγώνες της

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάκης είναι ο διαιτητής που έχει εκτεθεί σε διαδοχικά σημαντικά παιχνίδια (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, με τις αποφάσεις του αλλά η ΚΕΔ/ΕΟΠΕ εξακολουθεί να τον ορίζει σε τελικούς σαν να μη συνέβη τίποτα.

Την Παρασκευή (28/4) η Ερασιτεχνική ΑΕΚ απέστειλε σε ΕΟΠΕ και ΚΕΔ επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του Μυλωνάκη αλλά και τη διά βίου εξαίρεση από τους αγώνες βόλεϊ της ομάδας.

Η κιτρινόμαυρη διοίκηση διαμαρτυρήθηκε αμέσως μετά τον αποκλεισμό στον 3ο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ενώ στην επιστολή προς την ΕΟΠΕ επισυνάπτει βίντεο που αποδεικνύουν «αλλοίωση» και στέκεται σε επτά καθοριστικά σημεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ, απέστειλε προς την ΕΟΠΕ και την ΚΕΔ, επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία απαιτεί την άμεση άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του διαιτητή Μυλωνάκη, την παραδειγματική του τιμωρία και την δια βίου εξαίρεσή του από τους αγώνες της ομάδας μας.

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται έντονα για ξεκάθαρη αλλοίωση από τον συγκεκριμένο διαιτητή του αποτελέσματος στον τρίτο ημιτελικό του πρωταθλήματος γυναικείου βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό, που καθόρισε και το ζευγάρι των τελικών.

Η ΑΕΚ απέστειλε και όλα τα βίντεο που αποδεικνύουν την αλλοίωση.

1) Με τα σετ να είναι 1-1, στο τρίτο και πιο καθοριστικό σετ, ήταν πασιφανές ότι η ΑΕΚ βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ με διαφορά 3 έως 5 πόντων. Στο 14-11 κι ενώ ο ΠΑΟ είχε ήδη καταναλώσει τάιμ άουτ και δεν υπήρχε άλλος τρόπος διακοπής του ρυθμού του αγώνα, ο διαιτητής Μυλωνάκης επικαλέστηκε ότι τον ενοχλούσε καπνός τσιγάρου και διέκοψε το παιχνίδι για υπερβολικό χρόνο, χωρίς προηγουμένως να έχει δώσει κάποια εντολή για προειδοποίηση στους φιλάθλους από τα μεγάφωνα. Με την απόφασή του αυτή, ο διαιτητής Μυλωνάκης πάγωσε αναίτια το ρυθμό του αγώνα και προφανώς ευνόησε την ομάδα που βρισκόταν σταθερά πίσω στο τρίτο σετ.

2) Με την επανέναρξη του αγώνα, ο διαιτητής μετατρέπει ένα πεντακάθαρο άουτ σε μπλοκ άουτ (ξεκάθαρο στο βίντεο) κι αντί για 15-11 το σκορ γίνεται 14-12. Στη δικαιολογημένη έκφραση απορίας της παίκτριάς μας, Άννας Καλαντάτζε (ξεκάθαρο κι αυτό στο βίντεο), της δίνει κόκκινη κάρτα (!) που σημαίνει κι άλλος πόντος υπέρ του ΠΑΟ. Κάπως έτσι, το σκορ αντί για 15-11 υπέρ της ΑΕΚ «μεταμορφώνεται» σε 14-13, έχοντας ήδη ανακόψει και το ρυθμό της ΑΕΚ, και προκαλώντας επιπροσθέτως αναταραχή και νευρικότητα στην ομάδα μας.

3) Αντιστοίχως, δεν δίνει ποτέ κόκκινη κάρτα σε αθλήτριες και στον προπονητή του ΠΑΟ, ούτε για πηδήματα και κραυγές, ούτε για πολύ πιο έντονη διαμαρτυρία του. Και αυτό είναι ξεκάθαρο από τα βίντεο που απέστειλε η ΑΕΚ.

4) Ο διαιτητής Μυλωνάκης δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να διεκδικήσει την ισοφάριση στο τέταρτο σετ και να διεκδικήσει τη νίκη στο τάι μπρέικ, αφού με καθοριστικό ανάποδο σφύριγμα μπροστά στα μάτια του, μετέτρεψε το καθαρό μπλοκ άουτ και το 23-24 σε άουτ και 22-25, χαρίζοντας στον ΠΑΟ τη νίκη. Τα βίντεό μας, τόσο από την κάμερα της μετάδοσης του αγώνα, όσο και από την κάμερα των στατιστικολόγων, είναι ξεκάθαρα και μάλιστα δείχνουν ότι δεν πιστεύουν ούτε και οι αθλήτριες του ΠΑΟ, το σφύριγμα του κ. Μυλωνάκη.

5) Από την αρχή του αγώνα, οι διαιτητικές αποφάσεις του κ. Μυλωνάκη ήταν εναντίον της ΑΕΚ. Στο πρώτο σετ, μετά το 4-1 της ΑΕΚ από τα τέσσερα επιτυχημένα σερβίς της αθλήτριάς μας, Άννας Καλαντάτζε, διέκοψε αναίτια το παιχνίδι, επειδή ενοχλήθηκε από το κρέμασμα πανό, στην εξέδρα που βρισκόταν πίσω του.

6) Σε ξεκάθαρη φάση με τέσσερις μπαλιές του ΠΑΟ, δεν τις καταλόγισε, όταν δύο παίκτριες πάσαραν ταυτόχρονα, πιάνοντας και οι δύο μαζί την μπάλα, επιτρέποντας ολοκλήρωση της επίθεσής των φιλοξενούμενων.

7) Σε επίθεση του ΠΑΟ, η μπάλα μπροστά στα μάτια του, χτύπησε την αντένα, αλλά τον πόντο τον καταλόγισε στην ΑΕΚ, επειδή η επίθεση κατέληξε άουτ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς