18.4 C
Athens

Αποκαλυπτικός Ρατσκόφσκι: «Εξαφανίστηκε ο Μπένετ, δεν βοήθησε ούτε ο Διαμαντόπουλος και μετά ορίστηκε στη θέση μου»

Ο Πολωνός διαιτητής Πάβελ Ρατσκόφσκι εξέθεσε την ελληνική ΚΕΔ και τον Στιβ Μπένετ που εξαφανίστηκε, ενώ αναφέρθηκε και στην «ύποπτη» στάση του Διαμαντόπουλου που δεν τον βοήθησε και την επόμενη μέρα ορίστηκε στο ΑΕΚ - Άρης

Η υπόθεση με τους Πολωνούς διαιτητές δεν έχει κλείσει καθώς οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη και εν τέλει δεν σφύριξε το ΑΕΚ – Άρης, συνεχίζονται τόσο από την πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου όσου και από την UEFA.

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας, Πάβελ Ρατσκόφσκι έσπασε τη σιωπή του για τα όσα συνέβησαν στην πτήση από Βαρσοβία για Αθήνα και εξέθεσε τον «εξαφανισμένο» (όπως τον χαρακτήρισε) Στιβ Μπένετ αλλά και τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο που δεν τον βοήθησε και στη συνέχεια ορίστηκε για να σφυρίξει το ΑΕΚ – Άρης.

Αναλυτικά όσα είπε στο sport.pl:

«Δεν υπήρχαν συζητήσεις για το ματς με τη Λεχ και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, δεν ξέρω καν το όνομά του. Σε τέτοιες πτήσεις, ο καθένας φροντίζει για τον εαυτό του, πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει χρόνος μέσα στην εβδομάδα. Συζητήσεις για το τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα δεν έρχονται στο μυαλό μου.

Γιατί μετά από τόσο καιρό να σκεφτώ ένα παιχνίδι που έχει γίνει ήδη; Ήμουν συγκεντρωμένος στο επόμενο. Διάβασα επίσης ένα βιβλίο, προσπάθησα να δω μία ταινία και θυμήθηκα πως ένα από τα ακουστικά μου έπεσαν. Στα 3/4 της πτήσης προσπαθούσαμε με την αεροσυνοδό να τα βγάλουμε μεταξύ των καθισμάτων. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ό,τι συνέβη ήταν μία προετοιμασμένη προβοκάτσια.

Μετά την προσγείωση παίρναμε τις αποσκευές μας από τα πάνω ράφια. Από το πουθενά μάς επιτέθηκαν δύο άνθρωποι. Μας αποκάλεσαν διεφθαρμένα γουρούνια. ‘Είμαστε Παναθηναϊκοί, ξέρουμε τι κάνατε στην Πόζναν, δεν θα σφυρίξετε αύριο, θα σας καταστρέψουμε. Αύριο θα είναι όλα στα ΜΜΕ’.

Στην αρχή τους συμπεριφέρθηκα ως σημάδι ηλίθιας συμπεριφοράς ενός μεθυσμένου επιβάτη. Περίμενα για τον φίλο μου στην οικονομική θέση. Ο οπαδός συνέχισε να με βρίζει και με έφτυσε στο πρόσωπο.

Έμεινα μόνος καθένας δεν με βοήθησε. Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος ήταν ο συνοδός μας, σιγούρευσε ότι δεν έκανα κάτι ώστε να αναφέρω το θέμα στην αστυνομία. Την επόμενη μέρα, έγινε ο πρώτος διαιτητής. Ο πρόεδρος της ελληνικής ΚΕΔ μάς ενημέρωσε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι τα κλαμπ δεν συμφωνούσαν να σφυρίξουμε και μας ανακάλεσαν.

Απάντησα πως ήταν κοροϊδία. Πήγα να καλέσω τους επικεφαλής των διαιτητών στην Πολωνία. Όταν επέστρεψα, ο πρόεδρος της ελληνικής ΚΕΔ είχε εξαφανιστεί. Δεν τον έχουμε δει ακόμη. Την Κυριακή, μετά την συζήτηση, ανέφερε το θέμα στην αστυνομία και ζήτησα αλκοτέστ.

Προφανώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρήκαν τον οδηγό που μας πήρε από το αεροδρόμιο και ήθελαν να ξέρουν πού θα μείνουμε. Τότε η αστυνομία στάθμευσε έξω από το ξενοδοχείο μας. Όταν γυρίζαμε στην Πολωνία είχαμε επίσης συνοδεία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς