23.3 C
Athens

Δίκη Άλκη: «Ο δεύτερος κατηγορούμενος πήρε όλη την ευθύνη πάνω του για να βγουν από το κάδρο οι υπόλοιποι 11»

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι το εξιλαστήριο θύμα που πήρε επάνω του όλη την ευθύνη για να περιοριστεί η συμμετοχική δράση των υπολοίπων 11», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού

Αμφιβολίες προκάλεσε τόσο στην Εισαγγελέα όσο και στον δικηγόρο της οικογένειας Καμπανού, Γιάννη Πουλτσίδη, η ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος επέφερε το μοιραίο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του Άλκη, προκαλώντας τον θάνατό του.

Όπως επισήμανε ο κ. Πουλτσίδης, ο ίδιος περίμενε το σενάριο αυτό, μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων που προσπάθησαν να ανατρέψουν την έκθεση της κας Λήδας Κοβάτση, υποστηρίζοντας ότι τα τραύματα στο κεφάλι, στα οποία αναφέρεται η ιατροδικαστής, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στον θάνατο του Άλκη και ότι το καίριο χτύπημα που επέφερε τον θάνατο ήταν στη μηριαία αρτηρία.

Αυτό δεν είναι επιστημονικά ανεκτό, τόνισε ο κ. Πουλτσίδης, διότι οι τεχνικοί σύμβουλοι δεν εξέτασαν την σορό του παιδιού, συνεπώς, σε ό,τι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, είναι το εξιλαστήριο θύμα που πήρε επάνω του όλη την ευθύνη για να περιοριστεί η συμμετοχική δράση των υπολοίπων έντεκα, αναφορικά με τη φυσική αυτουργία για την οποία κατηγορούνται.

«Θέλουν να βγάλουν από το κάδρο όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Άλκης στο κεφάλι», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και συνέχισε: «Η ομολογία συνεπάγεται την πλήρη αλήθεια που δεν υπήρχε στο δικαστήριο, καθώς ο δεύτερος κατηγορούμενος ανακάλεσε όλα όσα είχε πει στην κυρία ανάκριση. Πήρε όλη την ευθύνη πάνω του, βυθίζοντας την έδρα στο σκοτάδι, ενώ ο ίδιος δεν κερδίζει τίποτα παρά μόνο μία ισόβια κάθειρξη».

Και κατέληξε λέγοντας ο κ. Πουλτσίδης αναφερόμενος στους γονείς του Άλκη: «Μιλάμε για δύο γονείς μνημείο ηθικής αλλά, εάν κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την ήπια στάση τους, αν τους θεωρούν χαζούς, κάνουν μεγάλο λάθος».

ΠΗΓΗΕΡΤ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς