16.5 C
Athens

Το σοκαριστικό -και μακάβριο- επιχείρημα Τσίπρα για τις συντάξεις (video)

Με ποιον τρόπο θα επιχειρήσει να πείσει τους θεσμούς να μην γίνει η περικοπή • Τι είπε για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών

Η επικείμενη περικοπή των συντάξεων από το τέλος του έτους και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους θεσμούς να μπει φρένο στο συγκεκριμένο μέτρο, ήταν ένα από τα φλέγοντα ζητήματα για το οποίο ρώτησαν επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Το επιχείρημα, όμως, που ο ίδιος επιστράτευσε και με το οποίο είπε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους θεσμούς για να κάνουν πίσω στην απαίτησή τους για πιστή εφαρμογή του νόμου, έκανε τους πάντες να παγώσουν.

Επρόκειτο για ένα σοκαριστικά μακάβριο επιχείρημα που δείχνει και τον… τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός θα… προσπαθήσει να λύσει το ασφαλιστικό.

Είπε λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η περικοπή δεν πρέπει να ισχύσει, επειδή αφορά μόνο συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, που είναι άνω των 70 ετών, επομένως θα «σβήσει» με το πέρασμα του χρόνου.

Είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις:

«Tο συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, η οποία είναι σήμερα πάνω από 70 ετών, οι περισσότεροι, άρα η όποια, ας το πούμε έτσι, περικοπή δαπανών δεν θα είναι μόνιμη περικοπή, θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη δομή και στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Σα να λέει δηλαδή, ότι τα συγκεκριμένα ποσά δεν θα χρειαστεί να δίνονται για πολύ καιρό, αφού οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών δεν έχουν ακόμα πολλή… ζωή.

Μια δήλωση που ακόμα κι αν δεν την εννοούσε όπως ακούγεται, μοιάζει εξαιρετικά ανάλγητη, από τον επικεφαλής μιας κυβέρνησης που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τους συνταξιούχους (κατάργηση ΕΚΑΣ, περικοπή επικουρικού), υποχρεώνοντάς τους να ζουν μέσα στη φτώχεια και με καταρρακωμένη την ψυχολογία αυτά τα όντως λιγοστά χρόνια που τους απομένουν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς