17.6 C
Athens

Euroleague για το χάος της Μαδρίτης: «Καταδικάζουμε όσα συνέβησαν, εντός 24 ωρών η απόφαση για τα επεισόδια»

Η Euroleague καταδίκασε τα πρωτοφανή επεισόδια στο Ρεάλ - Παρτιζάν και ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη περιμένει να μάθει πώς θα χειριστεί η λίγκα μια τόσο σοβαρή υπόθεση

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Wizink Center δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Euroleague. Η γενικευμένη σύρραξη που προκλήθηκε από ένα αντιαθλητικό φάουλ του Γιουλ στον Πάντερ και που κορυφώθηκε με τη σοκαριστική λαβή του Γιαμπουσέλε στον Ντάντε Έξουμ οδήγησαν στην οριστική διακοπή του Game 2 μεταξύ Ρεάλ και Παρτιζάν.

Ταυτόχρονα, τα όσα αδιανόητα συνέβησαν φέρνουν τη Euroleague σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού πρέπει να εκδοθεί άμεσα απόφαση από τον Πειθαρχικό Δικαστή για ένα τόσο σοβαρό συμβάν.

Παρότι οι μπασκετόφιλοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων ενεπλάκησαν ενεργά στη σύρραξη (Γιαμπουσέλε, Πάντερ, Έξουμ, Λεσόρ, Ντεκ κλπ), έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστή την υπόθεση η διοργανώτρια αρχή. Δεδομένου ότι τα πρωτοφανή επεισόδια έχουν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, οποιαδήποτε απόπειρα «συγκάλυψης» και μεσοβέζικης λύσης θα στείλει τα χειρότερα δυνατά μηνύματα σχετικά με τις προθέσεις της Euroleague αλλά και την ανοχή της σε τόσο θλιβερά συμβάντα.

Ρεάλ – Παρτιζάν 80-95 (διακοπή): Αδιανόητη κλωτσοπατινάδα στη Μαδρίτη και πρόωρη λήξη του Game 2! (vid)

Τα ξημερώματα της Παρασκευής η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τη σύρραξη της Μαδρίτης και ενημέρωσε πως η απόφαση θα εκδοθεί σε διάστημα 24 ωρών:

«Ο δεύτερος αγώνας των playoffs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτιζάν διακόπηκε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και οι πάγκοι άδειασαν. Όταν επιβλήθηκαν οι ποινές ντισκαλιφιέ σε όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο αλλά και σε αυτούς που αποβλήθηκαν αυτόματα επειδή άφησαν τους πάγκους τους, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να τελειώσει ο αγώνας, γι’ αυτό και το ματς θεωρείται επισήμως λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτιζάν η οποία ως εκ τούτου προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά.

Η EuroLeague Basketball παρέπεμψε τις αναφορές των συμβάντων στον Ανεξάρτητο Πειθαρχικό Δικαστή της Euroleague, ο οποίος θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός του γηπέδου σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, εντός των επόμενων 24 ωρών.

Η Euroleague Basketball καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες σεβασμού που προωθούν οι λίγκα και οι σύλλογοι και τις οποίες ενσωματώνει το άθλημα του μπάσκετ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς