19 C
Athens

Ωριμότητα των ΠΑΟΚτζήδων, κανένα «ευχαριστώ» στον Τσίπρα

Ούτε ο επίσημος ΠΑΟΚ έβγαλε ευχαριστήρια ανακοίνωση για το «δώρο» του Τσίπρα, ούτε οι οπαδοί του «μάσησαν» από την κοροϊδία… ανταλλαγή με το «Μακεδονικό»

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας έκανε ένα «δώρο» στον ΠΑΟΚ, μερικά στρέμματα χωράφι. Αυτό δεν είναι κακό, να βοηθάει το κράτος όπου μπορεί. Ότι το έκανε αυτό για να ξεχάσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ το ξεπούλημα της Μακεδονίας, είναι μία προσέγγιση. Άλλο, ωστόσο, θέλει να πει η θεία Polly των PEAKY BLINDERS.

Εγώ ξέρω ότι οι στοιχειώδεις κανόνες καλή συμπεριφοράς επιβάλλουν έναν «ευχαριστώ», όταν κάποιος σου κάνει ένα «δώρο». Ο ΠΑΟΚ γιατί δεν είπε «ευχαριστώ» στον Αλ. Τσίπρα; Έχει κάποιος μια επαρκή απάντηση;

Ένα κουτί γλυκά σου φέρνει ο άλλος στο γραφείο και λες «ευχαριστώ». Μία εξυπηρέτηση να σε πετάξει με το αμάξι μέχρι τον ηλεκτρικό, πάλι λες «ευχαριστώ». Εδώ μιλάμε ότι ο πρωθυπουργός σου κάνει δώρο οικόπεδο. Κι ούτε ένα «ευχαριστώ».

Δεν είναι αγνωμοσύνη; Δεν είναι αχαριστία; Γιατί ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δεν έβγαλε ανακοίνωση «σας ευχαριστούμε, κύριε πρωθυπουργέ, πάντα τέτοια;» Που ήταν ο Ιβάν Σαββίδης να υποδεχτεί τον Τσίπρα όπως άλλες φορές;

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είναι κορόιδα. Αν έχουν υποστεί αδικίες χρόνια τώρα, ξέρουν αυτοί. Σε κάθε επίπεδο. Μπορεί να μην πήγαν οργανωμένα στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, αλλά το έχουν αποφασίσει μέσα τους. Και γήπεδο θα μας φτιάξεις και θα πάρεις πασαπόρτι στις εκλογές.

Διότι όταν έρχεται ο πρωθυπουργός, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την συμφωνία των Πρεσπών και σου λέει «θα σου φτιάξω γήπεδο», ο οπαδός του ΠΑΟΚ δεν τρώει σανό, ώστε να τσιμπήσει. Ξέρει γιατί το κάνεις. Για να στρέψεις την προσοχή σου στη μπάλα κι όχι στο όνομα της Μακεδονίας.

Γι αυτό και δεν πήγε στα συλλαλητήρια με τις σημαίες του ΠΑΟΚ. Γιατί αν πήγαινε, θα ήταν σαν ν’ αποδεχόταν την ανταλλαγή, την κοροϊδία. Τώρα, όμως, άφησε τον Τσίπρα να πιστέψει ότι «μάσησε», ότι βολεύτηκε με τα στρέμματα γύρω από την Τούμπα.

Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή για το ψηφαλάκι, τη Μακεδονία θα σκεφτεί και την τσέπη του. Όχι την Τούμπα. Πραγματικά, είναι να βγάζεις το καπέλο στους ΠΑΟΚτζήδες για την ωριμότητά τους.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς