20.5 C
Athens

Τρομερός Κάνααν: Βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου στα κρίσιμα ματς, θα στηρίζω σαν να παίζω κι εγώ στην Basket League»

Ο δήμιος της Φενέρ στο Game 1, Αϊζέια Κάνααν, μιλά για τη νοοτροπία του στα κρίσιμα ματς, αποθεώνει τους συμπαίκτες του και εξηγεί ότι θα συμπεριφέρεται σαν να παίζει ο ίδιος στα πλέι οφ της Basket League

Ο Αϊζέια Κάνααν έκανε στο Game 1 το καλύτερο… εξάλεπτο στην καριέρα του, ισοπεδώνοντας με 5 τρίποντα την άμυνα της Φενέρ στην τρίτη περίοδο. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού μίλησε μετά το ματς στην Nova για όλα, αποδεικνύοντας με τον αλτρουϊσμό του πως εκτός από σπουδαίος παίκτης είναι και ένας σπάνιος χαρακτήρας.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Κάνααν

Για τα 5/5 τρίποντα που πέτυχε στην 3η περίοδο: «Οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά για να βρεθώ εγώ σε θέση για ελεύθερα σουτ. Πρέπει να παίρνω και να βάζω αυτά τα σουτ. Οι συμπαίκτες μου με πιστεύουν, ο προπονητής μου μ’ εμπιστεύεται και βέβαια είναι σημαντικό να πιστεύω κι εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου. Επιπρόσθετα, οι συμπαίκτες μου με έβρισκαν όταν ήμουν ελεύθερος. Γιατί αυτά τα σουτ δεν τα βρίσκεις κάθε φορά. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να με κλείσουν, να μην τις απειλήσω με το μακρινό σουτ μου και γι’ αυτό αισθάνομαι ευλογημένος που σήμερα τα καταφέραμε ως ομάδα».

Για τη διάδραση που έχει με φιλάθλους μετά τα σουτ του: «Ζω γι’ αυτές τις στιγμές. Προσπαθώ ν’ αξιοποιώ αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλό μας σε κάθε ματς. Προσπαθώ να αξιοποιήσω αυτή την ενέργεια προς όφελός μας. Αποτελούν το καύσιμό μου! Μπαίνουν μέσα στο παιχνίδι, το ζουν κι εγώ παίρνω αυτή την ενέργειά τους και τη βάζω στο παιχνίδι μου, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Ο Κάνααν και το ζόρι: Τα δυο παράπλευρα οφέλη του Game 1 για τον Ολυμπιακό

Για το γεγονός πως πανηγύρισε με τους φιλάθλους και εκνεύρισε τον Μπαρτζώκα γιατί δεν γύρισε άμεσα πίσω στην άμυνα: «Σίγουρα πρέπει να γυρνάω άμεσα στην άμυνα. Ήταν στο τέλος του δεκαλέπτου… και έκανα αυτό που έκανα».

Για τα έξι τρίποντα που είχε πετύχει και στο ματς με τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Ιανουαρίου: «Απλά βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου όταν παίζουμε σημαντικά παιχνίδια. Παίζουμε στα πλέι οφ τώρα. Δουλεύαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή που θα διεκδικούμε την πρόκρισή μας στο φάιναλ φορ, στο Κάουνας. Δυστυχώς για τη Φενέρ ξαναβρέθηκαν σε αυτό το… κύμα ενέργειας και ευστοχίας που μου βγήκε. Προσπαθώ απλά να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλός μας κάθε φορά».

Για το ότι κόπηκε από τα πλέι οφ της Basket League: «Υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκα απογοήτευση και ήταν πλήγμα στην ανάγκη μου να είμαι ανταγωνιστικός. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Κι αν αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα, τότε το δέχομαι. Θα υποστηρίξω τους συμπαίκτες μου και θα τους επιδοκιμάζω την ώρα του αγώνα σαν να ήμουν μέσα και να έπαιζα κι εγώ. Την ίδια ώρα θα δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις γιατί πρέπει να είμαι έτοιμος για τις δύσκολες στιγμές, τα δύσκολα ματς, όπως ήταν το πρώτο με τη Φενέρ στα πλέι οφ στο ΣΕΦ. Δεν θα επιτρέψω να επηρεαστώ από το γεγονός πως δεν θα μετέχω στα ελληνικά πλέι οφ».

Για τον δεύτερο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε: «Κάθε ομάδα προσπαθεί να με περιορίσει, να μην μου επιτρέψει να γίνω αποδέκτης της μπάλας. Μόλις λειτουργεί η άμυνα και το tranzition μας, ανοίγουν πολλές ευκαιρίες για την ομάδα μας και βέβαια για εμένα. Θα πρέπει, λοιπόν να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα και να γυρίζουμε στο transition για να βάλουμε δύσκολα στη Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Δουλέψαμε σκληρά για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Οι φίλαθλοί μας είναι εδώ, στο πλευρό μας και τώρα θα δούμε το βίντεο του πρώτου αγώνα, θα βελτιωθούμε και θα την Παρασκευή θα βγούμε στο παρκέ με άλλο πλάνο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να το εκτελέσουμε κατά γράμμα και να φτάσουμε στη δεύτερη νίκη».

Το τρίποντο κρεσέντο του Κάνααν που τρέλανε το ΣΕΦ! (vid)

Τι θέλει να πει στους φιλάθλους της ομάδας του; «Να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν στα καλά αλλά και στα άσχημα. Προσπαθούμε να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται. Προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι… αλλά δεν είμαστε τέλειοι. Είμαι άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Γι’ αυτό θα ήθελα να πως στους φιλάθλους μας να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν, να μας ανεβάζουν και να φέρνουν αυτή την ενέργεια που έφεραν και στο Game 1 με τη Φενέρμπαχτσε. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να για είναι χαρούμενοι».

Για το ποιον θεωρεί καλύτερο σουτέρ τον Κέβιν Πάντερ ή τον εαυτό του: «Είμαστε και οι δύο μεγάλοι παίκτες. Ζει γι’ αυτές τις στιγμές… κι εγώ ζω γι’ αυτές τις στιγμές επίσης. Είναι ένας ωραίος τύπος. Δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό γι’ αυτόν. Έβαλε ένα μεγάλο σουτ το βράδυ της Τρίτης (25/4) στη εκπνοή χαρίζοντας την εκτός έδρας νίκη στην Παρτιζάν στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρακολούθησα τον αγώνα και του το είπα κι αυτός με συμβούλεψε το ίδιο… να βγω έξω απέναντι στη Φενέρμπαχτσε γεμάτος αυτοπεποίθηση και να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω. Και το έκανα!».

Για το αν μπορεί να ευστοχήσει από οποιοδήποτε σημείο οποιαδήποτε στιγμή: «Προσωπικά αισθάνομαι πως μπορώ. Είμαι ταπεινός. Παίρνω ό,τι μου δώσει η άμυνα. Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα μου. Δεν είμαι εγώ το θέμα. Εγώ απλά κάνω ό,τι μπορώ για να νικήσει η ομάδα μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς