17.3 C
Athens

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το «οι αλήτες της ΕΠΟ σκότωσαν το ποδόσφαιρο»

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων που υπάγεται στην ΕΠΟ, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, με τη χαρακτηριστική ατάκα «οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη κυβέρνηση σκότωσαν το ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με τον κύριο Μαργαρίτη οι Ερυθρόλευκοι δυσφήμησαν «ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα», παραγνωρίζοντας το γεγονός πως η ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου αποτελεί μια διαρκή δυσφήμηση για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

Ολυμπιακός: Οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη κυβέρνηση σκότωσαν το ποδόσφαιρο

1. Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς