15.9 C
Athens

Formula 1: Τέλος εποχής για τον Τοστ στην AlphaTauri, στη θέση του ο Μεκίς της Ferrari

Ο Λοράν Μεκίς θα διαδεχθεί τον Φραντς Τοστ ως αθλητικός διευθυντής στην AlphaTauri, με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της FIA Πίτερ Μπάγερ να αναλαμβάνει ως ο νέος CEO.

Ο Μεκίς, σημερινός Βοηθός Διευθυντής Ομάδας και Διευθυντής Αγώνων στη Ferrari, θα κάνει τη μετάβαση από το Maranello πίσω στην πρώην ομάδα του, για να διαδεχθεί ένα από τα μακροβιότερα αφεντικά σε ομάδα F1. Έχοντας κλείσει τα 67 τον Ιανουάριο και μετά από 16 χρόνια στο πόστο, ο Τοστ είχε θέσει ένα χαλαρό χρονοδιάγραμμα για το τέλος της καριέρας του στη F1, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2000 όταν ακολούθησε τον Ραλφ Σουμάχερ στη Γουίλιαμς. Στη συνέχεια, ο Τοστ ανέλαβε τα ηνία στην AlphaTauri – τότε Scuderia Toro Rosso – το 2005 και διατήρησε τη θέση του όταν η ομάδα ξαναβαφτίστηκε με τη σημερινή της μορφή.

Η αντικατάστασή του από τον Μεκίς σηματοδοτεί την επιστροφή του στην ομάδα όπου πέτυχε πολλές από τις πρώτες του επιτυχίες. Μετά την πρώτη του θητεία στην AlphaTauri, ο Μεκίς πέρασε τέσσερα χρόνια στη FIA ως Διευθυντής Ασφάλειας και Αναπληρωτής Διευθυντής Αγώνων, πριν ενταχθεί στη Ferrari το 2018.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς