18.1 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0: Διασυρμός μέσα σε… οικογενειακό κλίμα (vid)

Ο ΠΑΟΚ με τις πολλές αλλαγές πήγε για να... χάσει στην OPAP Arena και εντέλει διασύρθηκε από την ΑΕΚ με σκορ της προ Ιβάν Σαββίδη εποχής

Μόνο… ντέρμπι δεν θύμισε η «μονομαχία» της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι πολλές απουσίες του Δικεφάλου του Βορρά (επτά στον αριθμό) σε συνδυασμό με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Κάργας στο 10ο λεπτό έκαναν εύκολο το έργο της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, η οποία θα πάει στη μάχη με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη θέση την Κυριακή χωρίς να έχει καταβάλλει ιδιαίτερη ενέργεια.

Με εξαίρεση την κόκκινη, από μία κίτρινη κάρτα για τις δύο ομάδες και με τον ΠΑΟΚ να έχει προχωρήσει σε ροτέισον και να μην είναι καν απειλητικός παρουσιάζοντας εικόνα απογοητευτική.

 

Η Ένωση με το εντυπωσιακό 4-0 θα πάει… αέρα στο ντέρμπι και προφανώς η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δεν χωράει κριτική… Από τις 6 Μαρτίου του 2011 είχε να πετύχει τόσο ευρεία νίκη επί των Ασπρόμαυρων η ΑΕΚ!

Πάμε να δούμε πώς κρίθηκαν όλα από νωρίς. Ο Κάργας έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γιόνσον, με τον Στίλερ να του δείχνει αρχικά την κίτρινη κάρτα αλλά μέσω VAR να αλλάζει την απόφασή του και να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα. Μια φάση που θύμισε αρκετά την αντίστοιχη στο Καραϊσκάκη (Σιμάνσκι – Βαλμπουενά) μόνο που στο Φάληρο ήταν ακόμα πιο χτυπητή κι ο Πολωνός δεν είδε καν την κίτρινη (ούτε κλήθηκε από τον VAR)!

 

Από εκεί και ύστερα, η ΑΕΚ βρήκε δύο γκολ σε ρυθμούς… προπόνησης. Στο 21′ ο Τσούμπερ αξιοποίησε το τραγικό λάθος του Κοτάρσκι που έδωσε στον Σβαμπ, ο Γιόνσον έκλεψε κι έδωσε στον Ελβετό που πέτυχε το 1-0.

 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μουκουντί με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι μετά την κεφαλιά-πάσα του Γιόνσον στο πρώτο (από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά) έκανε το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου, ενώ από τις φάσεις που δημιούργησε η Ένωση.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τελική στο δεύτερο μέρος και η ΑΕΚ απλώς έκανε συντήρηση δυνάμεων για να βρει άλλα δύο γκολ στο 77′ και στο 86′.

Ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε ένα τρομερό σουτ για το 3-0 και εννέα λεπτά αργότερα ο Πάουλο Φερνάντες (που νωρίτερα είχε δοκάρι) διαμόρφωσε το 4-0 εν μέσω αποθέωσης με ωραία εκτέλεση μετά την πάσα του Ελίασον.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0

Σκόρερ: 21′ Τσούμπερ, 24′ Μουκουντί, 77′ Λιβάι Γκαρσία, 86′ Πάουλο Φερνάντες

Γήπεδο: ΟPAP Arena

Διαιτητής: Στίλερ (ΓΕΡ)

Κόκκινη: 10′ Κάργας

Κίτρινες: Άμραμπατ / Σβαμπ

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (59′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70′ Φερνάντες), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Τσούμπερ (79′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75′ Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (75′ Ολιβέιρα), Τόμας (21′ Νάσμπεργκ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς