23.3 C
Athens

Το +15 του Ιντάλγκο αποτελεί τον οδηγό του Ολυμπιακού στους τελικούς με τον ΠΑΟΚ

Ο Ιντάλγκο έχει βρει ρυθμό στους τελικούς της Volley League και γίνεται καταλυτικός για τον Ολυμπιακό χάρη στην ευκολία που βρίσκει πόντους από επίθεση και σέρβις

Έπειτα από μια μικρή περίοδο πτώσης, ο Ιντάλγκο γίνεται ξανά ο παίκτης που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Ο τρίτος τελικός με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» του Ρέντη (25/4, 19:15) είναι κομβικός καθώς ο νικητής θα απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του τίτλου με τους Ερυθρόλευκους να καλούνται να προφυλάξουν την έδρα τους.

Ως τώρα στη σειρά των τελικών (1-1) η μεγαλύτερη σταθερά για τον Ολυμπιακό είναι ο Ιντάλγκο. Ο Κουβανογερμανός έχει σημειώσει 40 πόντους στα δύο παιχνίδια, κάτι που συνεπάγεται περίπου 4,5 ανά σετ.

Το ποσοστό του πολύπειρου ακραίου στην επίθεση έχει ξεπεράσει το 40% και η αποτελεσματικότητά του είναι εντυπωσιακή σε αυτό το κομμάτι της σεζόν και δη για ακραίο και όχι διαγώνιο. Είναι ενδεικτικό μάλιστα πως από τους 40 πόντους συνολικά στα δύο ματς οι 30 προέρχονται από την επίθεση όπου έχει υποπέσει μόλις σε 3 λάθη (!) σε αυτό τον τομέα και εντός και εκτός έδρας! Ουσιαστικά τράβηξε πάνω του το μεγαλύτερο βάρος αφού ο Στερν ως τώρα παρουσίασε σκαμπανεβάσματα με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά στους δύο τελικούς.

 

Παράλληλα, ο 37χρονος έχει κρατήσει καλά στην υποδοχή (παρότι αυτό δεν είναι το δυνατό του σημείο) καθώς ο ΠΑΟΚ τον έχει σημαδέψει 42 φορές κι έχει δώσει 5 άσους, ενώ έχει βγάλει κομβικές άμυνες για να δώσει κόντρα μπάλα στην ομάδα του.

Εκείνος ήταν που αφύπνισε τον Ολυμπιακό στο 4ο σετ με τα δικά του σέρβις τα οποία μπορεί να μην απέφεραν απευθείας άσους αλλά κατέστρεψαν την πίσω ζώνη του ΠΑΟΚ και επέτρεψαν στους Ερυθρόλευκους να υπερκαλύψουν μια μεγάλη διαφορά για να στείλουν το ματς στο τάι μπρέικ στη Θεσσαλονίκη. Τον ρυθμό του ασφαλώς τον βρίσκει από το σέρβις εκεί όπου μετρά 15 άσους (!) στους δύο τελικούς την ώρα που ο Δικέφαλος έχει 16 συνολικά!

Συνοπτικά, ο Ιντάλγκο βρίσκεται στο +15 στην αναλογία κερδισμένων/χαμένων πόντων αφού από λάθη του ή από μπλοκ (που του έχουν γίνει) έχει δώσει 25 πόντους στον ΠΑΟΚ (ένα σετ).

Το νούμερο είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για έναν ακραίο που ρισκάρει πολύ στο σέρβις και σημαδεύεται αρκετά κι από τον αντίπαλο.

Για τον Ολυμπιακό η απόδοση του Ιντάλγκο είναι κομβική και στο τρίτο ματς και σε όλη τη διάρκεια των τελικών. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως χρειάζεται βοήθειες στην επίθεση τουλάχιστον από τον Στερν (και ειδικά στην κόντρα) καθώς ο ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός της δυσκολοκατάβλητης ομάδας που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα στον αντίπαλο με τον τρόπο που παίζει το μπλοκ άμυνα.

Για την ιστορία, ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε μετρά 72 άσους στο πρωτάθλημα (ο Βαν Ντεν Ντρις για τον ΠΑΟΚ έχει 32) ενώ με τις εμφανίσεις του στους τελικούς έχει γίνει ο πιο αξιόπιστος σκόρερ του Ολυμπιακού με 1 άσο και συνολικά 4,36 πόντους ανά σετ ξεπερνώντας και τον Στερν στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς