18.6 C
Athens

ΕΟΚ: «Ζήτησαν να αντικατασταθούν από τους προσεχείς αγώνες οι διαιτητές που ερευνώνται από την ομοσπονδία του Κοσόβου»

Η Πρίστινα κατήγγειλε το Σάββατο απόπειρα δωροδοκίας των Ελλήνων διαιτητών Ζαχαρή και Κάρδαρη πριν από το ματς κόντρα στην Τρέπτσα. Η ομοσπονδία μπάσκετ του Κοσόβου πραγματοποιεί έρευνα αλλά όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Η ΕΟΚ τοποθετήθηκε επίσημα και αποκάλυψε πως οι δύο διαιτητές ζήτησαν – τόσο για το κύρος της διαιτησίας όσο και για την ψυχολογική φόρτιση που υπάρχει – να μη σφυρίξουν στους προσεχείς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Παρά τη σημερινή δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας του Κοσόβου, η οποία και πραγματοποιεί την έρευνα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εμπλοκή των δύο διαιτητών σε κάτι επιλήψιμο οι ίδιοι οι διαιτητές για να προστατέψουν τόσο το όνομα τους όσο και το κύρος της Ελληνικής διαιτησίας και λόγω της ψυχολογικής φόρτισης των τελευταίων ημερών ζήτησαν να αντικατασταθούν από τους προσεχείς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος που έχουν ορισθεί, αίτημα που έγινε κατανοητό από τη ΚΕΔ και το αποδέχθηκε», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς