22.6 C
Athens

Οι ποδοσφαιριστές τα πάνε καλά και στο πόκερ

Είναι σπουδαίοι αστέρες του ποδοσφαίρου, είναι πασίγνωστοι, διαπρέπουν στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά όλοι έχουν μια μεγάλη αγάπη, το πόκερ. Είναι ποδοσφαιριστές που ασχολούνται παράλληλα με το πόκερ ή αναμένεται να ασχοληθούν με αυτό επαγγελματικά, μόλις κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Μάλιστα, κάποιοι έχουν ήδη πάρα πολλά κέρδη.

Αυτό συμβαίνει είτε με τη φυσική παρουσία τους σε διάφορα καζίνο ανά τον κόσμο είτε μέσω διαδικτύου. Το online πόκερ, εξάλλου, έχει πραγματοποιήσει σπουδαία βήματα τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας εφάμιλλη εμπειρία, αλλά κι ένα σωρό από άλλα πλεονεκτήματα. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη και η δημοφιλία του αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

David Levi: Αν και μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό, ο Ισραηλινός πραγματοποίησε μια φανταστική ποδοσφαιρική καριέρα στη Χάποελ Ραμάτ Γκαν της χώρας του. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον ανάγκασε να σταματήσει βιαίως την πορεία του στο ποδόσφαιρο και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «ουδέν κακό αμιγές καλού». Ο David Levi είναι ένας από τους πιο πετυχημένους παίκτες πόκερ, με κέρδη που ξεπερνούν τα 4.000.000 δολάρια και έχει καταγεγραμμένες 429 εισπράξεις.

Παρόμοια ιστορία έχει να διηγηθεί και ο Jan Vang Sorensen. Ο Δανός πρώην παίκτης της Οντένσε έκανε πολύ δυνατές εμφανίσεις με την ομάδα του, αλλά ένας τραυματισμός ήταν η αιτία να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του. Βέβαια, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει μια άλλη καριέρα στο πόκερ, η οποία εξελίχτηκε περίφημα. Έχει κατακτήσει δύο WSOP bracelets και έχει κερδίσει πάνω από 2.500.000 ευρώ σε έπαθλα.

Ο Γερμανός παίκτης Μαξ Κρούζε είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση ενός σπουδαίου αθλητή που συνδυάζει περίφημα τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες με τις ικανότητες στο πόκερ. Διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο Μαξ Κρούζε έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από 60.000 δολάρια στο πόκερ με κορυφαία του στιγμή την 5η θέση στο διαδικτυακό τουρνουά No Limit Hold’em-Heads up Championship.

Οι λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου σίγουρα θα γνωρίζουν τον Steve Watts. Με αποκορύφωμα το πενταετές πέρασμα του από τη Λέϊτον Όριεντ, ο Βρετανός έκανε μια αξιέπαινη καριέρα στα γήπεδα της χώρας. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να κάνει μια ακόμα πιο εντυπωσιακή στο πόκερ, κερδίζοντας 1.000.000 δολάρια, ενώ μετράει και συνεχόμενες παρουσίες σε τουρνουά ΕΡΤ, WPT και WSOP.

μπάλα premier league

Ένας ακόμα παίκτης που έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και έχει συνδυάσει άρρηκτα το όνομα του με το πόκερ είναι ο Ramon Colillas, ο Καταλανός σούπερ σταρ του πόκερ. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό παίκτη, τόσο στο δια ζώσης όσο και στο διαδικτυακό παιχνίδι πόκερ, ενώ σε τουρνουά που έλαβε χώρα στις Μπαχάμες το 2018, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση και κατ’ επέκταση 5.100.000 δολάρια. Τα τελευταία χρόνια, μετά και την τεράστια άνθιση του διαδικτυακού πόκερ, ο Ramon Colillas συμμετέχει σε όλα τα διαδικτυακά τουρνουά, κερδίζοντας τα περισσότερα, ενώ είναι ένας παίκτης με εξειδίκευση στα τουρνουά Hold’em και Spin&Go.

Μιλώντας για Καταλονία, είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνουμε μνεία στο Gerard Pique. Με τεράστια καριέρα στο βιογραφικό του, σε Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας, o 36χρονος σήμερα Ζεράρ Πικέ έχει καταγράψει έξι εισπράξεις στο τουρνουά EPT και κέρδη που ανέρχονται στα 668.115 δολάρια.

Από αυτή τη λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Tony Cascarino. Γεννήθηκε στην Αγγλία, έθελξε με την απόδοση του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τη φανέλα της Τσέλσι και της Άστον Βίλα, φόρεσε και τη φανέλα της Μαρσέιγ, αλλά τα επιτεύγματα του δεν περιορίστηκαν στο ποδόσφαιρο. Ο Tony Cascarino συμμετέχει σε πάρα πολλά τουρνουά που λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το πιο σημαντικό είναι πως κερδίζει. Έχει εισπράξει, περίπου, 600.000 δολάρια.

Ένα όνομα που έχει συνδυαστεί με το ποδόσφαιρο και το πόκερ είναι αυτό του 46χρονου Δανού, Τόμας Γκράβεσεν. Ο Δανός, πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού απασχόλησε αρκετά με την έντονη προσωπικότητα του, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το συναρπαστικό κόσμο του πόκερ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Τόμας Γκράβεσεν συμμετέχει σε πολλά τουρνουά πόκερ και έχει κέρδη ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η λίστα είναι μακρά και δεν έχει τελειωμό. Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέι Σεφτσένκο, Τζιανλούτζι Μπουφόν, Αρτούρο Βιδάλ είναι ακόμα μερικά ονόματα που διαπρέπουν στο χώρο του πόκερ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, παίζει κυρίως pot-limit Omaha με φίλους του, συμμετέχει σε τουρνουά και έχει δωρίσει τα κέρδη του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Και όπως δηλώνουν όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο και το πόκερ έχουν πολλά κοινά, συνδυάζουν και τα δύο ανταγωνισμό, στρατηγική και διασκέδαση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς