16.1 C
Athens

Η Νιούκαστλ πετάει για τα αστέρια με ιστορικά ρεκόρ και έναν φορ για πολλά χρόνια

Οι ιστορικές επιδόσεις της Νιούκαστλ κόντρα στην Τότεναμ που τη φέρνουν στο Champions League μετά από 20 χρόνια κι ο... αντιτουριστικός Σουηδός σταρ, Αλεξάντερ Ίσακ

Η Νιούκαστλ πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση στην Τότεναμ και η εντυπωσιακή της νίκη με 6-1 θα ήταν αδύνατον να μην συνδυαστεί από ρεκόρ.

Στα χαρτιά ήταν ένα ντέρμπι που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την 4η θέση και το τελευταίο εισιτήριο για την έξοδο στο Champions League της νέας σεζόν. Στην πράξη η Νιούκαστλ διέλυσε την Τότεναμ και βρίσκεται πια αγκαλιά με τα… αστέρια.

Η πρώτη χρονιά με τους Σαουδάραβες στο τιμόνι της ομάδας είναι κάτι παραπάνω επιτυχημένη όποια και να είναι η κατάληξη στο τέλος, που έτσι κι αλλιώς όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική.

Χωρίς τα φανταχτερά ονόματα στο ρόστερ της όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με σωστό αγωνιστικό πλάνο και φιλοσοφία, οι Καρακάξες είναι έτοιμες για τα αστέρια και εφόσον το πετύχουν είναι πιθανόν να έρθουν και τα λεγόμενα… μπαμ, που μπορεί όσο και αν ακούγεται υπερβολικό να τη βάλουν του χρόνου στη διεκδίκηση της Premier League.

Η Νιούκαστλ κατέρριψε αρκετά ρεκόρ και πως να μην το κάνει όταν κατάφερε να σκοράρει 6 γκολ σε 21 λεπτά.

Αρχικά με το 3-0 που είχε διαμορφωθεί μέχρι το 9ο λεπτό, έγινε μόλις η 6η ομάδα στην Premier League που καταφέρνει να σκοράρει 3 γκολ σε 9 λεπτά.

Παράλληλα, κατάφερε ακόμη κάτι πιο σπουδαίο καθώς έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που καταφέρνει τόσο γρήγορα (μέχρι το 21ο λεπτό) να προηγηθεί με 5-0. Από πάνω της βρίσκεται μόνο η Μάντσεστερ Σίτι, που το είχε καταφέρει σε 18 λεπτά κόντρα στη Γουότφορντ το 2019.

Τέλος, όσον αφορά σε συλλογικό επίπεδο πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της στην Premier League μετά από κάτι παραπάνω από 12 χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2011 όταν και είχε επικρατήσει με 5-0 της Γουέστ Χαμ. Στην Τότεναμ μόνο αρνητικά μπορούν να βγουν από αυτή την αναμέτρηση και ένα από αυτά είναι πως οι Καρακάξες την ανάγκασαν στη πιο βαριά ήττα της μετά τον Δεκέμβριο του 2013 και το 0-5 από τη Λίβερπουλ.

Ο Αλεξάντερ Ίσακ μπορεί να χαρακτηριστεί το κερασάκι στην τούρτα και στο χθεσινό παιχνίδι και στη σεζόν γενικότερα, καθώς οι άνθρωποι της Νιούκαστλ μόνο δικαιωμένοι μπορεί να αισθάνονται που κατέληξαν σε μια ορθολογική επιλογή, χωρίς να κοιτάξουν απαραίτητα το φανταχτερό όνομα.

Στο χθεσινό παιχνίδι έκανε γκολ τις 2 από τις 4 τελικές που είχε και μάλιστα μέσα σε 2 λεπτά, για να φτάσει τα 10 τέρματα και να ισοφαρίσει την περσινή του επίδοση στα γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Βέβαια, απέχει πολύ από την καλύτερη του χρονιά στο σκοράρισμα το 2020/21 όπου είχε πετύχει 17 τέρματα, αλλά είναι σχεδόν δεδομένο πως τα επόμενα του χρόνια (μιας και βρίσκεται μόλις στο 23ο έτος της ζωής του) στην Αγγλία θα καταρρίψει και αυτή την επίδοση.

Τη φετινή σεζόν άργησε να πάρει μπρος μιας και χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής (ταλαιπωρήθηκε κι από τραυματισμούς), αλλά έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι θα ακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια, καθώς τα 7 από τα συνολικά 10 τέρματα που έχει πετύχει τα έβαλε στους τελευταίους 7 αγώνες!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς