20.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Πέρασε ξανά από τη μισοάδεια Τούμπα σε ματς-ροντέο

Όπως στην κανονική περίοδο έτσι και στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Τούμπα χάρη στο πέναλτι του Ιωαννίδη σε ένα θρίλερ που έληξε στο 106'

Γραπωμένος στην κορυφή ο Παναθηναϊκός με διπλό στη μισοάδεια Τούμπα. Οι Πράσινοι πήραν μια επεισοδιακή νίκη (1-2) απέναντι στον ΠΑΟΚ που ήταν η δεύτερή τους στη σεζόν απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά εκτός έδρας!

Το ότι… έληξε είναι η μεγαλύτερη έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως οι καθυστερήσεις κράτησαν 16 λεπτά! Ο Παναθηναϊκός στο 85ο λεπτό είδε τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει αλλά η προσπάθειά του δεν πήγε στράφι αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωαννίδης ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε.

Ο ρυθμός ήταν πραγματικά φρενήρης από τα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ασφυκτικά αλλά τους Πράσινους να έχουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο 10ο λεπτό με τον Σπόραρ να φεύγει απέναντι από τον Κοτάρσκι μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και μπαλιά του Μπερνάρ με τη μία αλλά ο Σλοβένος έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Ασπρόμαυροι ξεκίνησαν να δημιουργούν προβλήματα στην εστία του Μπρινιόλι, ο οποίος είχε καλές αντιδράσεις στο γυριστό του Ζίβκοβιτς, στο σουτ του Τάισον αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βγουν με βαθιά μπαλιά στην κόντρα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38ο λεπτό. Ο Μάγκνουσον έβγαλε βαθιά μπαλιά στα αριστερά για τον Χουάνκαρ που γύρισε με τη μία και ο Μπερνάρ επωφελήθηκε για να πιάσει ένα τρομερό σουτ και να πετύχει το 0-1.

Ο Αουγκούστο σημάδεψε το δοκάρι στο 43′ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ασφυκτικά στο β’ για την ισοφάριση κι αυτή να έρχεται στο 85ο λεπτό. Βαθιά μπαλιά προς τον Τόμας, ο Σένκεφελντ δεν απομάκρυνε καλά και ο Αουγκούστο έκανε το 1-1.

Στο 89′ η επιμονή του Ιωαννίδη απέφερε καρπούς καθώς ο Ζίβκοβιτς πάτησε τον φορ του Παναθηναϊκού με τον Ζίμπερτ μέσω VAR να υποδεικνύει το πέναλτι και τον παίκτη των Πράσινων να ευστοχεί στο 90+1′.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν… μαρτυρικά με τον Παναθηναϊκό να δέχεται τρομακτική πίεση και να γλιτώνει – λόγω οφσάιντ – από υπόδειξη πέναλτι για παράβαση του Κλεϊνχέισλερ (πάτησε τον Αουγκούστο).

Η δράση διατηρήθηκε στην περιοχή του Μπρινιόλι με τον Ιταλό να γλιτώνει από παραβίαση της εστίας του στα σουτ των Κοτάρσκι και Τόμας.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Σκόρερ: 85′ Αουγκούστο / 38′ Μπερνάρ, 90+1′ πεν. Ιωαννίδης

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ζίμπερτ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Ντάντας, Κάργας, Τάισον, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο / Σάντσες, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Κλέινχεϊσλερ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (74′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73′ Μπράντον)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (81′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (59′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς