18.2 C
Athens

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2: Οι Νικαιώτες έμειναν όρθιοι στη… λίμνη της Λιβαδειάς

Ο Τσιγκρίνσκι στο 89' κράτησε όρθια την ομάδα της Νίκαιας, η οποία διατηρήθηκε στο +2 από τους ουραγούς Βοιωτούς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι άουτ

Ο Λεβαδειακός βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στο να φέρει τα πάνω κάτω στη μάχη της παραμονής στη Super League αλλά ο Ιωνικός είχε διαφορετική άποψη στη χορταστική ματσάρα που διεξήχθη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.

Οι Βοιωτοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά μια στιγμή αδράνειας στην περιοχή του Γκροφ τιμωρήθηκε ακριβά και οι Νικαιώτες έσωσαν βαθμό (2-2) και διατηρήθηκαν στο +2 από τους ουραγούς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι άουτ. Αντιλαμβάνεται κανείς, πως θα γίνει ο κακός χαμός στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Το χαλάζι (αρχικά) και η καταρρακτώδης βροχή δημιούργησαν ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η μπάλα να κολλάει διαρκώς και να μην υπάρχει η δυνατότητα να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο για μεγάλο διάστημα.

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά αν και ο Γερεμέγεφ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα κόντρα στη ροή του αγώνα στο 26′ ο Φαντιγκά να πιάνει ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής και να πετύχει το 0-1.

Ο Σουηδός φορ των Βοιωτών συνέχισε να χάνει κλασικές ευκαιρίες και βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του Χουτεσιώτη, ο οποίος τον σταμάτησε τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Στο 50′ ο δανεικός στον Λεβαδειακό από τον Παναθηναϊκό, επιθετικός, ισοφάρισε (1-1) μετά το γύρισμα του Βρακά και στο 56′ ο Μεχία με τέλειο σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η είσοδος του Γούλερι βελτίωσε επιθετικά τους φιλοξενούμενους που πάλεψαν για να πάρουν τον βαθμό και τον έσωσαν με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 89′ – σε μια φάση που ελέγχθηκε για αρκετά λεπτά από οφσάιντ – για να ανάψει η μάχη της παραμονής και να μπει σε μεγάλες περιπέτειες ο Λεβαδειακός.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ (90+3′ Νταμπό), Βινίσιους, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Σαχπεκίδης (46′ Βρακάς), Νίκας, Μεχία (83′ Μπελμόντ), Γιαννιώτας (78′ Λούα-Λούα), Γερεμέγεφ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Μασάς (70′ Μάνος), Κάνιας (83′ Κάνιας), Φαντιγκά (61 Γούλερι), Σεμπά, Μάντζης.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2 (50′ Γερεμέγεφ, 56′ Μεχία / 26′ Φαντιγκά, 89′ Τσιγκρίνσκι)

ΟΦΗ – Αστέρας 1-1 (25′ Μοσκέρα / 40′ Μπαρτόλο)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2 (14′, 62′ Παμλίδης, 78′ Εραμούσπε / 24′ Χουάνπι, 56′ Καρέλης)

Λαμία – Ατρόμητος 1-0 (53′ Βέργος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ατρόμητος 34

ΟΦΗ 34

Αστέρας Τρίπολης 29

Παναιτωλικός 29

ΠΑΣ Γιάννινα 27

Λαμία 26

Ιωνικός 25

Λεβαδειακός 23

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς