16.5 C
Athens

Μουζέτι – Τσιτσιπάς 1-2: Ο Στέφανος εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Open της Βαρκελώνης! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται για τρίτη φορά στον τελικό του Barcelona Open, με την ελπίδα να κατακτήσει το τρόπαιο μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες

Ο εφτάψυχος Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5) δεν λύγισε στα κρίσιμα σημεία και ξεπέρασε το εμπόδιο του Λορέντζο Μουζέτι (Νο 20) με 2-1 σετ (6-4, 6-3 / 5-7) για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open.

Ματς για γερά νεύρα ήταν αυτό κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι δύο τενίστες έπαιξαν στα όρια και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εκεί νικητής ήταν ο Έλληνας πρωταθλητής που κάνει ένα ώριμο τουρνουά και όταν φάνηκε το μομέντουμ να γυρνάει προς την πλευρά του Ιταλού, έπαιξε καταπληκτικό τένις και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ισοπεδώνοντας τον αντίπαλο του στο τρίτο σετ.

 

Σημειώνεται πως ο Τσιτσιπάς θα παίξει για τρίτη φορά σε τελικό τουρνουά της Βαρκελώνης (όλες από το 2018 κι έπειτα) με την ελπίδα αυτή τη φορά να αναδειχθεί νικητής καθώς τις προηγούμενες δύο κατέκτησε τον τίτλο ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής περιμένει τώρα να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό, που θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό ανάμεσα στον κάτοχο του τουρνουά, Κάρλος Αλκαράθ (Νο 2) και τον Ντάνιελ Έβανς (No 26).

 

Ο Στέφανος δεν έχασε ποτέ την ψυχραιμία του και μάλιστα έσπασε σε αγωνιστικά πλαίσια τα νεύρα του Ιταλού, καθώς στο πρώτο σετ έκανε δύο φορές μπρέικ στο μπρέικ του Μουζέτι, ισοφαρίζοντας την πρώτη φορά σε 2-2 γκέιμ και τη δεύτερη σε 4-4. Μάλιστα η δεύτερη ήταν και καθοριστική, αφού ο Στέφανος κράτησε το σερβίς, έκανε και πάλι μπρέικ και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4 υπέρ του.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Ιταλό να μπαίνει και πάλι από νωρίς σε θέση οδηγού. Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς δεν πήρε αμέσως το μπρέικ, αλλά δεν έχασε ποτέ την επαφή του με το ματς και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή και το πήρε πίσω στο έκτο γκέιμ του σετ για το 3-3. Από εκεί και πέρα ήταν πιο σταθερός από τον αντίπαλο του, κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς του και του έβαλε πολλά εμπόδια, χωρίς όμως να καταφέρει και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

 

Οι δύο τενίστες έφτασαν έτσι μέχρι το 5-5 και εκεί ο Ιταλός τιμώρησε τον Τσιτσιπά για τις ευκαιρίες που είχε χάσει νωρίτερα για να πάρει κεφάλι στο σκορ, κάνοντας μπρέικ και σερβίροντας στη συνέχεια για το σετ, το οποίο και έκλεισε με 7-5.

Ενώ κανείς θα περίμενε πως μετά την εξέλιξη αυτή ο Μουζέτι θα έχει την ψυχολογία και το μομέντουμ προς το μέρος του, ο εφτάψυχος Στέφανος του έκοψε από νωρίς τον αέρα και κατέκτησε 4 συνεχόμενα γκέιμ βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες του αντιπάλου του για πρόκριση στον τελικό. Ο Ιταλός έδειξε σημάδια ζωής παίρνοντας αμέσως το ένα μπρέικ πίσω και μειώνοντας στη συνέχεια σε 2-4, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ και το ματς με 3-6, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς