18.7 C
Athens

Άλλο η διαφωνία, άλλο η εργολαβία: Η απαγόρευση της ΠΑΕ ΑΕΚ στον ΣΠΟΡ FM και η αφωνία των «αγωνιστών της αλήθειας»

Ο Insider γράφει για το αδύνατο σημείο της ΠΑΕ ΑΕΚ που είναι οι «διαφωνούντες» και αναρωτιέται ρητορικά τι θα συνέβαινε σε ανάλογη περίπτωση αν στη θέση των Κιτρινόμαυρων ήταν ο Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες το μπλόκο στις μεταδόσεις του ΣΠΟΡ FM από την OPAP Arena, καθώς και το «μπλόκο» σε δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και του ομώνυμου σάιτ ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι Κιτρινόμαυροι, η ομάδα τους αντιμετωπίζεται από τα εν λόγω Μέσα με «ειρωνικό, επιθετικό, προσβλητικό και αντιδεοντολογικό» τρόπο. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ επικαλέστηκαν τα έντονα και μαζικά παράπονα των οπαδών της ομάδας, τα οποία συμμερίζονται και οι ίδιοι.

Για την επιλεκτική «ευαισθησία» της ΠΑΕ ΑΕΚ στα «παράπονα» των οπαδών της δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ούτε είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε πόσες φορές η τωρινή διοίκηση έγραψε τον κόσμο στα παλιά της τα παπούτσια, ειδικά όταν δεχόταν σκληρή κριτική επί σειρά ετών για τους χειρισμούς της.

Η επίκληση της «οργής» των οπαδών δεν πείθει κανέναν προφανώς, ούτε και αιτιολογεί μια απόφαση που ελήφθη από τη διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα είναι κάτι παραπάνω από φαιδρό το να ανακοινώνει ένας σύλλογος απαγόρευση σε συγκεκριμένο ΜΜΕ, όταν εκεί εργάζονταν επί σειρά ετών οι άνθρωποι που σήμερα στελεχώνουν το δικό του τμήμα Επικοινωνίας και Τύπου.

Η χορήγηση διαπιστεύσεων και άδειας για ραδιοφωνική μετάδοση σε συγκεκριμένα ΜΜΕ είναι στη διακριτική ευχέρεια της γηπεδούχου ομάδας. Δεν υπάρχει κανένας νόμος και κανένας κανονισμός που να υποχρεώνει έναν σύλλογο να κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα διαπιστεύσεων. Συνεπώς η μόνη διάσταση πάνω στην οποία μπορεί να γίνει κουβέντα είναι η ηθική.

Έχει δικαίωμα η ΠΑΕ ΑΕΚ να κόψει συγκεκριμένα Μέσα από το γήπεδό της; Κατηγορηματικά ναι. Το ενδιαφέρον ωστόσο στρέφεται στα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Τι κακό έκανε ο σταθμός και η ιστοσελίδα του Γιάννη Αλαφούζου; Αντιτίθεται στην πολιτική της ΠΑΕ ΑΕΚ και σε αυτά που πρεσβεύουν οι άνθρωποί της, κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο.

Η «τιμωρία» γι’ αυτή τη διαφωνία είναι το μπλόκο στους εκπροσώπους του ΣΠΟΡ FM. Το μήνυμα της τιμωρίας πρέπει να φτάσει παντού: όποιος μας πηγαίνει κόντρα και λέει ή γράφει πράγματα που δεν μας αρέσουν, θα θεωρείται ανεπιθύμητος. Επαναλαμβάνουμε πως στη χώρα που ζούμε, κάτι τέτοιο είναι θεσμικά καλυμμένο.

Υπάρχει βεβαίως και παράδειγμα Μέσου που δημιουργήθηκε και πληρώνεται από συγκεκριμένο – αν και άφαντο εδώ και μια τριετία – ιδιοκτήτη ομάδας προκειμένου να επιτίθεται στον Ολυμπιακό επί 24ώρου βάσεως. Δεν μιλάμε για «διαφωνίες», αλλά για κανονική εργολαβία με πληρωμένα συμβόλαια δολοφονίας χαρακτήρων, εκτελούμενα σε καθημερινή βάση με συνέπεια και θαυμαστό ζήλο.

Όλως τυχαίως, η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε μποϊκοτάρει και το συγκεκριμένο ΜΜΕ για ένα διάστημα, μέχρι να εξομαλυνθούν εκ νέου οι σχέσεις των δυο πλευρών και να επιστρέψει το πνεύμα συμμαχίας και ομοψυχίας. Με λίγα λόγια, μέχρι να ξεχαστεί η ιστορία με το περιβόητο πρωτάθλημα του 2018.

Γενικώς λοιπόν οι «διαφωνίες» είναι το αδύνατο σημείο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Άλλο όμως είναι το θέμα. Πού είναι όλοι αυτοί οι αγωνιστές και προστάτες της «αλήθειας» που κάποτε ούρλιαζαν για τον κακό Ολυμπιακό; Γιατί θεωρείται «φυσιολογικό» το μπλόκο των Κιτρινόμαυρων στον επί σειρά ετών δημοφιλέστερο αθλητικό ραδιοσταθμό της πρωτεύουσας (ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας), ενώ αν στη θέση τους ήταν ο Ολυμπιακός θα τσίριζαν για τον «κακό Μαρινάκη» και θα απαιτούσαν από την ΕΣΗΕΑ, τον ΠΣΑΤ, ακόμα και το ΝΑΤΟ να πάρουν θέση;

Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό αφού την απάντηση τη γνωρίζετε όλοι…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Ερυθρόλευκη τεσσάρα με το μυαλό στο Μπέρμιγχαμ

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα το χαμηλό εμπόδιο της Λαμίας με πολλές αλλαγές και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, ετοιμάζοντας πλέον βαλίτσες για τον ιστορικό ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ