17.4 C
Athens

ΜακΚόλουμ: «Ο ΠΑΟ αλλάζει προπονητές σαν τα εσώρουχα, τη μια έχει ιδιοκτήτη, την άλλη αυτός προσπαθεί να πουλήσει την ομάδα»

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ διατυπώνει τις ενστάσεις του σχετικά με την απόφαση του Αταμάν να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και ρίχνει καρφιά στους Πράσινους σχετικά με την έλλειψη σταθερότητας στον πάγκο τους αλλά και τις παλινωδίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ιδιοκτησιακό κομμάτι

Ο Εργκίν Αταμάν θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού από το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού οι δυο πλευρές έδωσαν χθες τα χέρια για συμφωνία δυο ετών. Το λιθουανικό podcast Urbonus στράφηκε στον Έρικ ΜακΚόλουμ προκειμένου να ζητήσει μια άποψη για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ο Αμερικανός της Καρσίγιακα μόνο θετικός δεν ήταν στην επιλογή του Αταμάν αλλά και στον τρόπο που ο Τούρκος τεχνικός χειρίστηκε τα πράγματα.

ΜακΚόλουμ και Αταμάν είχαν συνεργαστεί σε Γαλατά και Εφές και ο 35χρονος Αμερικανός κάρφωσε τον πρώην προπονητή του, τις συνήθειες του Παναθηναϊκού σε ό,τι έχει να κάνει με τα διαρκή πήγαινε-έλα στον πάγκο του καθώς και τις παλινωδίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που μια φεύγει, μια πουλάει τις μετοχές του και μια δηλώνει ότι επέστρεψε, αν και στην πραγματικότητα ήταν πάντα εκεί…

Διαβάστε μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Έρικ ΜακΚόλουμ

«Ο Παναθηναϊκός έχει διώξει πόσους προπονητές; Τους αλλάζει όπως εμείς αλλάζουμε εσώρουχα. Είναι μεγάλη η πίεση εκεί, εδώ και πολύ καιρό δεν αποτελούν υπολογίσιμο μέγεθος σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλέι οφ της Euroleague. Τη μία έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, την άλλη αυτός αποχωρεί, μετά προσπαθεί να πουλήσει το μερίδιο του σε άλλους μετόχους. Αν ήμουν προπονητής θα μου άρεσε η σταθερότητα, μου αρέσει να γνωρίζω με τι έχω να κάνω.

Θα ήθελα να έχω το διπλάσιο μπάτζετ. Στην Εφές έχεις το διπλάσιο μπάτζετ, γιατί να θες να πας κάπου με το μισό μπάτζετ και λιγότερη εργασιακή σταθερότητα; Αυτή είναι η άποψή μου, εκτός αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να επιστρέψει στις παλιές εποχές.

Στον Αταμάν αρέσει να έχει τον έλεγχο στον καταρτισμό του ρόστερ, να επιλέγει εκείνος τους παίκτες και δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός πρόκειται να το κάνει αυτό. Θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε, αλλά χρειάζεται έναν δυνατό γκαρντ. Όταν κόβεις το μπάτζετ 50% πηγαίνοντας σε μια άλλη ομάδα, είναι δύσκολο να βρεις τους Μίτσιτς και τους Λάρκιν αυτού του κόσμου».

Για τις επαφές προτού τελειώσει η σεζόν: «Εγώ έχω πρόβλημα με αυτό. Νομίζω ότι παίκτες και προπονητές πρέπει να κινούνται στα ίδια στάνταρ μια και εκπροσωπούμε ομάδες, εκπροσωπούμε την οπαδική βάση και θα πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο επαγγελματισμού.

Δεν λέω αν μπορείς ή δεν μπορείς να υπογράψεις ένα συμβόλαιο. Εσύ αποφασίζεις αν θα υπογράψεις ή όχι σε άλλη ομάδα, αλλά όταν μιλάς δημόσια για μια άλλη ομάδα που θα μπορούσες να παίξεις ή να κοουτσάρεις ενώ η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι για μένα αποπροσανατολιστικό και δυσκολεύει τους παίκτες στο να σου είναι αφοσιωμένοι»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Έρικ ΜακΚόλουμ στο Urbonus podcast

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς