21.7 C
Athens

Ο Ερυθρός Αστέρας εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και απειλεί με αποχώρηση από την ABA Liga

Ο Ερυθρός Αστέρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία στην αναμέτρηση της Μπουντούτσνοστ με την Παρτιζάν.

Η Παρτιζάν επικράτησε με 82-83 της Μπουντούτσνοστ και παρέμεινε με αυτή τη νίκη στην κορυφή της ABA Liga.

Οι Ερυθρόλευκοι εξέδωσαν ανακοίνωση για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ζητάνε εξαίρεση συγκεκριμένων διαιτητών για τα παιχνίδια. Αν δεν γίνει αυτό, απειλούν πως δεν θα παίξουν στα πλέι οφ και θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ερυθρός Αστέρας δεν συνηθίζει να τοποθετείται μετά από αγώνες στους οποίους δεν συμμετείχε άμεσα, αλλά επειδή ο αγώνας που διεξήχθη στην Ποντγκόριτσα το βράδυ της Παρασκευής επηρέασε άμεσα την τελική έκβαση στη βαθμολογία μετά από μια άλλη κλοπή.

Ο Ερυθρός Αστέρας πιστεύει ότι το βράδυ της Παρασκευής είδαμε ένα άλλο επεισόδιο και ένα είδος της επανάληψης αυτού που είχε ήδη δει στις 13 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη καταστροφή της κανονικότητας του πρωταθλήματος, που κατευθύνεται από τους διαιτητές, οι οποίοι, τυχαία ή όχι, προέρχονται πάντα από την ίδια χώρα.

Δεδομένου ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον να μάθουμε κάτι για το τι μας περιμένει στους τελικούς του πρωταθλήματος ABA Liga και επειδή δεν θα συμμετέχουμε σε σκηνοθετημένα έργα και φάρσες, ενημερώνουμε το κοινό και η διοίκηση του πρωταθλήματος ότι ο Ερυθρός Αστέρας απαιτεί την εξαίρεση τέτοιων διαιτητών στους αγώνες του μέχρι το τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Επίσης, δεδομένου ότι στο παρελθόν προειδοποιήσαμε με πολύ καλές προθέσεις την ηγεσία του πρωταθλήματος, η οποία παρέμεινε σιωπηλή σε αυτό το θέμα, ανακοινώνουμε ότι δε θα παίξουμε παιχνίδια στα play-offs και στους τελικούς (αν φτάσουμε) αν οριστούν οι συγκεκριμένοι που εργάζονται εις βάρος της ABA League εδώ και χρόνια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς