18.2 C
Athens

Η Φενέρμπαχτσε λύγισε μετά κόπων και βασάνων τη Μερκεζεφέντι του Ρογκαβόπουλου πριν τις μάχες με τον Ολυμπιακό (vid)

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποβλήθηκε από τη δεύτερη περίοδο, η Μερκεζεφέντι του Νίκου Ρογκαβόπουλου πήγε να κάνει την έκπληξη αλλά η Φενέρμπαχτσε κατόρθωσε παρά την κακή της εμφάνιση να επιστρέψει στις νίκες πριν τις μάχες με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Η Φενέρμπαχτσε δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτή την περίοδο και οι απουσίες του Γουίλμπεκιν και του Μπούκερ κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Λίγες ημέρες πριν από τα δύο πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (26/4, 28/4), η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο διαδοχικές ήττες αλλά η εικόνα της μόνο πειστική δεν ήταν απέναντι στη 13η της βαθμολογίας (και σε κακή κατάσταση λόγω των πέντε σερί ηττών) Μερκεζεφέντι (10-16), στον πάγκο της οποίας έκανε ντεμπούτο ο Μάριος Μπατής.

Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 21-5 έπειτα από μια πολύ αγχωτική αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα του Νίκου Ρογκαβόπουλου, η οποία είχε υποχρεώσει σε ήττα τη Φενέρ στον πρώτο γύρο.

Ο διεθνής Έλληνας περιφερειακός αγωνίστηκε για 23′ με πρόβλημα τραυματισμού στον αγώνα και πέτυχε 9 πόντους με 3/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα και μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ οι Ρέιθαν και Χάμιλτον είχαν από 21 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές στα μισά της δεύτερης περιόδου με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια άνετα στο +7 (31-38) και να διατηρούν τη διαφορά ως και την έναρξη της τέταρτης περιόδου (50-58).

 

Μαχμούτογλου και Χέιζ βγήκαν μπροστά με τον πρώτο να σημειώνει 20 πόντους συνολικά με 6/7 τρίποντα και τον δεύτερο να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ με 24 και οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με επιμέρους 29-14 στην τέταρτη περίοδο.

Ο Μότλεϊ πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ 10 πρόσθεσε ο Πιέρ για την ομάδα του, η οποία παρατάχθηκε με δεκάδα και είχε εξαιρετικά άστοχο τον Ντόρσεϊ (2/8 σουτ).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 31-38, 50-58, 79-72

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς