24 C
Athens

Ντε Μινόρ – Τσιτσιπάς 0-2: Στα ημιτελικά του Barcelona Open με ολοκληρωτικό τένις ο Στέφανος

Με μια πολύ γεμάτη εμφάνιση, ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την καλή παράδοση απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στους «4» του ATP της Βαρκελώνης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5) χρειάστηκε λίγο παραπάνω από μία ώρα για να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο 19) με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και να προκριθεί στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στον Αυστραλό και «πέταξε» για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Μουσέτι (Νο 20).

 

Ο Στέφανος έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο του ταιριάζει η χωμάτινη επιφάνεια και όπως και στο παιχνίδι με τον Σαποβάλοφ ήταν αλάνθαστος από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Ντε Μινόρ ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ, όπου και εκεί όμως βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς καθώς ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ του αγώνα. Ο Αυστραλός ακολούθησε καταπόδας από εκεί και πέρα τον Στέφανο, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ποτέ πίσω το μπρέικ και έχασε το πρώτο σετ με 4-6.

 

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Έλληνα πρωταθλητή. Η αδυναμία του αντιπάλου του να κερδίσει πόντους στο δεύτερο σερβίς, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Τσιτσιπά που έκανε πραγματικό περίπατο στο δεύτερο σετ.

Μετά το 1-1 που και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, ο Στέφανος κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ για το 5-1. Ουσιαστικά έβαλε τέλος στο παιχνίδι, καθώς ο Αυστραλός κατάφερε μόνο να κατακτήσει ακόμη ένα γκέιμ πριν ο Τσιτσιπάς κλείσει το σετ και το ματς με 6-2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς