27.5 C
Athens

«Ήχησε» καμπανάκι ενόψει Σερβίας για την Εθνική

Ανέτοιμη παρουσιάστηκε η Εθνική ομάδα απέναντι στη Γαλλία, γνωρίζοντας την ήττα με 84-68, τέσσερις ημέρες πριν την κρίσιμη μάχη με τη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι πολλές αμυντικές αδυναμίες και η έλλειψη συνοχής, που παρουσίασε η Εθνική ομάδα, την οδήγησαν στην ήττα από τη διοργανώτρια Γαλλία στο τουρνουά του Παρισιού με 84-68.

Τέσσερις ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σερβία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά ώστε να φτάσει στα επιθυμητά στάνταρ αγωνιστικής ετοιμότητας.

Οι απουσίες των Γιάννη Μπουρούση και Θανάση Αντετοκούνμπο δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθούν ως μια καλή δικαιολογία. Πρώτος σκόρερ για τη «γαλανόλευκη» ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 13 πόντους, με τον Κώστα Σλούκα να προσθέτει άλλους 12.

Από πλευράς Γάλλων κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο Μπατούμ με 13 πόντους και 12 ασίστ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε ότι έχει αδυναμίες στην αμυντική του συμπεριφορά και κυρίως κάτω από το καλάθι, Τομέας, στον οποίο … χτύπησαν οι τρικολόρ και έφτασαν με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση
Ξεκίνημα … καρμπόν με το αντίστοιχο της χθεσινής αναμέτρησης κόντρα στο Μαυροβούνιο έκανε η Εθνική μας ομάδα.

Πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης στο επιθετικό «κομμάτι» έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίσω στο σκορ με διαφορά οκτώ πόντων με τη λήξη της πρώτης περιόδου (22-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι συνέχιζαν να «βομβαρδίζουν» το ελληνικό καλάθι, παίρνοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Στον επιθετικό τομέα, η «γαλανόλευκη» άρχισε να βρίσκει ρυθμό, με τους Κώστα Σλούκα και Ιωάννη Παπαπέτρου να οδηγούν στο σκοράρισμα και να προσφέρουν σημαντικές λύσεις από την περιφέρεια.
Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τους Γάλλους να προηγούνται με 38-31 παίρνοντας σημαντικούς πόντους από τους Μπατούμ, Λουσέρ, Φολ και και Λεσότ.

Ντισκαλιφιέ ο Παπανικολάου

Στην τρίτη περίοδο καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η αποβολή του Κώστα Παπανικολάου στο 24’ με ντισκαλιφιέ, ύστερα από έντονο διάλογο του διεθνούς φόρουργον τ του Ολυμπιακού με τους διαιτητές.
Με τρίποντα των Τζάκσον και Μπατούμ η Γαλλία άνοιξε τη διαφορά στους 13 πόντους (50-37) αποκτώντας ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Τα καλάθια των Παπαγιάννη και Σλούκα επέτρεψαν στην Εθνική ομάδα να μειώσει προσωρινά σε 59-49, αλλά το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους Γάλλους να προηγούνται με διαφορά 14 πόντων (65-51) με συνεχόμενους πόντους των Μπατούμ και Ρουσέλ και να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη τους.

Στην τέταρτη περίοδο οι Γάλλοι πήραν σκορ από τους Καουντί και Κοφί και αφού στο 37’ προηγήθηκαν με 76-59, έκλεισαν το ματς με τη διαφορά στους 16 πόντους για το τελικό 84-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-31, 65-51, 84-68.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς