23.8 C
Athens

Europa League: Η Σεβίλλη έριξε τριάρα στη θλιβερή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους «4» Γιουβέντους και Λεβερκούζεν (vid)

Ο φόβος και τρόμος του Europa League βρίσκεται για ακόμα μια φορά στα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένει η Γιουβέντους

Τα δύο αυτογκόλ στο φινάλε του πρώτου ματς αλλά και οι απουσίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Βαράν, Λισάντρο Μαρτίνες, Μπρούνο Φερνάντες) έκαναν τον επαναληπτικό με τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία να μοιάζει με εφιάλτη.

Κι έτσι ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ να ισοπεδώνουν με 3-0 τους Κόκκινους Διαβόλους και να προκρίνονται πανηγυρικά στις «4» καλύτερες ομάδες του Europa League.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως όλα θα πάνε στραβά για τους Άγγλους που έκαναν παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και τα πλήρωσαν ακριβά. Μόλις στο 8′ από την τραγική ασυνεννοησία Ντε Χέα και Μαγκουάιρ ο Εν Νεσιρί μύρισε την γκάφα κι έκανε το 1-0.

 

Λίγα πράγματα επιθετικά από την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, η οποία στο 41′ γλίτωσε ένα δεύτερο γκολ για οριακό οφσάιντ του Ακούνια στο παράλληλο γύρισμα που έφερε το γκολ του Οκάμπος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν χαμένη στο διάστημα παρά την είσοδο των Ράσφορντ και Σο μετά την ανάπαυλα, με τον Μπαντέ να σκοράρει στο 47′ με τον ώμο (!) από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς για το 2-0. Οι λιγοστές ελπίδες των φιλοξενούμενων (ήθελαν δύο γκολ για παράταση) τελείωσαν πλήρως στο 81′ όταν ο Ντε Χέα έκανε… ασίστ στον Εν Νεσιρί που από μακριά σε κενή εστία διαμόρφωσε το βαρύ και τελικό 3-0.

Η ισπανική ομάδα παίζει στην αγαπημένη της διοργάνωση και πάει για ακόμα μια κατάκτηση, αρκεί φυσικά να περάσει το εμπόδιο της Γιουβέντους στα ημιτελικά. Η Μεγάλη Κυρία που ενημερώθηκε ότι της επιστρέφονται οι 15 βαθμοί στη Serie A, πέρασε το εμπόδιο της Σπόρτινγκ μετά την ισοπαλία στη Λισαβόνα (1-1).

Ο Ραμπιό σε φάση διαρκείας στο 9ο λεπτό στα καρέ του Αδάν άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ από κοντά και έδωσε προβάδισμα στην ιταλική ομάδα.

 

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος μέσος υπέπεσε σε πέναλτι στο 60′ στον Ουγκάρτε και ο Έντουαρντς από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1, με τα Λιοντάρια να χάνουν στις καθυστερήσεις τεράστιες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

 

Η Λεβερκούζεν δεν την πάτησε στο Βέλγιο όπως η Ουνιόν Βερολίνου στον προηγούμενο γύρο και με μια σπουδαία εμφάνιση πέταξε εκτός συνέχειας την έκπληξη της διοργάνωσης, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με 1-4 και συνολικό σκορ 5-2 υπέρ της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο.

Μετά από λάθος ο Ντιαμπί άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα ενώ στο 38′ ο Μπάκερ πέτυχε το 0-2 για να ακολουθήσει το 0-3 του Φρίμπονγκ στο 61′. Ο Τέρχο στο 65′ σημείωσε το γκολ της τιμής για τους Βέλγους οι οποίοι είδαν την εστία τους να παραβιάζεται από τον Χλόζεκ στο 79′.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Γιουβέντους – Σεβίλλη

Ρόμα – Λεβερκούζεν

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8» ΣΤΟ EUROPA

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 (8′, 81′ Εν Νεσιρί, 47′ Μπαντέ) [Συνολικό σκορ: 5-2]

 

Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ – Λεβερκούζεν 1-4 (65′ Τέρχο / 2′ Ντιαμπί, 38′ Μπάκερ, 61′ Φρίμπονγκ, 79′ Χλόζεκ) [Συνολικό σκορ: 2-5]

 

Ρόμα – Φέγενορντ 4-1 (παρ.) (60′ Σπινατσόλα, 90′ Ντιμπάλα, 101′ Ελ Σαραουί, 109′ Πελεγκρίνι / 80′ Παϊσάο) [Συνολικό σκορ: 4-2]

Σπόρτινγκ – Γιουβέντους 1-1 (20′ πεν. Έντουαρντς / 9′ Ραμπιό [Συνολικό σκορ: 1-2]

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς