24.7 C
Athens

Η Τρεφλ Γκντανσκ ανανέωσε τον πρώην προπονητή του Φοίνικα, Ιγκόρ Γιούρισιτς και κράτησε τον βασικό της κορμό

Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του Φοίνικα Σύρου στα μέσα της σεζόν 2020/2021 κι οδήγησε τους Κυκλαδίτες στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρωσία για την Κεμέροβο.

Ο 48χρονος Κροάτης προπονητής άφησε κι εκεί το στίγμα του και την περασμένη σεζόν υπέγραψε στην Τρεφλ Γκντανσκ στο (κορυφαίο) πολωνικό πρωτάθλημα. Από την πρώτη χρονιά ο σύλλογος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις που συνδύασε με μεγάλες νίκες όπως αυτή απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζάκσα για να τερματίσει τελικά 6η (με 20 νίκες σε 30 αναμετρήσεις) στη regular season.

Πριν ολοκληρωθεί εντελώς η χρονιά – ακολουθούν οι αναμετρήσεις κατάταξης με τη Βαρσάβα για την 5η θέση – η ομάδα του Γκντανσκ ανακοίνωσε την ανανέωση του Κροάτη τεχνικού για 1+1 χρόνια.

Ένας από τους λόγους που και ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός να ανανεώσει – πέρα ασφαλώς από το ότι θα προπονεί στο κατά πολλούς πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου – είναι η διατήρηση του κορμού στο ρόστερ.

Ήδη, η Γκντανσκ έχει γνωστοποιήσει πως την επόμενη σεζόν παραμένουν στην ομάδα οι δύο πασαδόροι Καμπά και Ντροσίνσκι, οι ακραίοι Γιαν Μαρτίνες, Σαβίσκι, Νάσεβιτς, ο κεντρικός Νιέμετς και ο λίμπερο Προυσκόφσκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς