17.7 C
Athens

Σαποβάλοφ – Τσιτσιπάς 0-2: Ο αλάνθαστος Στέφανος πέταξε για τους «8» της Βαρκελώνης (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5) ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ντενίς Σαποβάλοφ (Νο 28) με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Έλληνας τενίστας δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι παραπάνω από το να είναι σταθερός και σοβαρός και πήρε εύκολα την πρόκριση για τους «8» της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

 

Ο Σαποβάλοφ ήταν αρκετά νευρικός στο πρώτο σετ, κάτι που τον οδήγησε σε 8 αβίαστα λάθη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την πλευρά του έκανε αυτό που έπρεπε, ήταν εκεί να μην αφήσει την ευκαιρία να περάσει και κάνοντας δύο μπρέικ έφτασε εύκολα στην επικράτησε του σετ με 3-6.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από το δυνατό του στοιχείο στο παιχνίδι, καθώς είχε μόνο έναν άσσο έναντι πέντε του αντιπάλου του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να κρατήσει εύκολα το σερβίς του και να μην δεχθεί κανένα μπρέικ στο παιχνίδι.

Το δεύτερο σετ συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Καναδό να έχει μεγάλο πρόβλημα πρόβλημα στο 2ο σερβίς του, κάτι που αποδεικνύεται και από τους λίγους πόντους που κέρδισε αλλά κυρίως από τα 12 διπλά λάθη που έκανε.

Με τα γκέιμ στο 2-2, ο Τσιτσιπάς πάτησε πόδι στο γκάζι, έκανε δύο μπρέικ και με τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα γκέιμ έκλεισε το σετ με 2-6 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς