27.7 C
Athens

Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Το 48ο του Χάλαντ κλείδωσε το ραντεβού του Πεπ με τον Αντσελότι (vid)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας με το 48ο γκολ του Χάλαντ πέταξαν για τους «4» του Champions League όπου περιμένει η Ρεάλ και άφησαν εκτός ημιτελικών για τρίτη διαδοχική χρονιά την απογοητευτική Μπάγερν που πληγώθηκε από τον κάκιστο Ουπαμεκανό αλλά κι από την έλλειψη φορ

Η δουλειά ουσιαστικά έχει γίνει από το πρώτο παιχνίδι και η Μάντσεστερ Σίτι απλώς την ολοκλήρωσε στο Μόναχο απέναντι σε μια Μπάγερν που έφτασε το ταβάνι της και δεν ήταν ικανή να βάλει δύσκολα στους Πολίτες.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας έμειναν στο 1-1 με τους Γερμανούς στο Μόναχο και με συνολικό σκορ 1-4 πέρασαν στα ημιτελικά του Champions League και θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου θα βρίσκεται μια ιταλική ομάδα, Ίντερ (ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Μπενφίκα στο Μιλάνο και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-3) ή Μίλαν.

 

Ο Έρλινγκ Χάλαντ σκόραρε ξανά (αν και έχασε πέναλτι στο πρώτο μέρος) και σημείωσε το 7ο γκολ του την τελευταία τριετία απέναντι στους Βαυαρούς οι οποίοι πλήρωσαν σε ακόμα ένα ματς την τραγική εικόνα του Ουπαμεκανό και την απουσία φορ.

Ο Γάλλος στόπερ ήταν ο βασικός λόγος που οι Άγγλοι κέρδισαν άνετα το πρώτο παιχνίδι ενώ στο δεύτερο έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο: ειδικά απέναντι σε έναν φορ όπως ο Χάλαντ και σε αυτό το επίπεδο, τέτοια λάθη απαγορεύονται.

Μόλις στο 18ο λεπτό από βαθιά μπαλιά για λίγα χιλιοστά γλίτωσε την απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς  γκρέμισε τον Χάλαντ που έφευγε τετ α τετ. Με χρήση VAR διαπιστώθηκε το οφσάιντ του Νορβηγού κι εκεί τη γλίτωσε.

Οι Βαυαροί άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες στιγμές με τις προσπάθειες που είχαν οι Σανέ και Κομάν αλλά η απουσία ενός πραγματικά καλού φορ ήταν εμφανέστατη. Η κατοχή ξεπέρασε το 60% αλλά η Μάντσεστερ Σίτι άγγιξε πρώτη το γκολ στην πιο καθαρή ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Ο Ουπαμεκανό έκανε ανόητο πέναλτι αφού άπλωσε το χέρι στο σουτ του Γκουντογκάν στο 35′ και ο Νορβηγός φορ της Μάντσεστερ Σίτι δύο λεπτά αργότερα αστόχησε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ από την άσπρη βούλα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του…

 

Η Μάντσεστερ Σίτι απειλήθηκε ξανά, ο Έντερσον απέκρουσε σε διαφορετικές περιπτώσεις τα σουτ των Σανέ και Κομάν και μετά την ανάπαυλα κυριάρχησε για να βρει το γκολ στο 57′.

Ο Στόουνς γέμισε για τον Χάλαντ που με κεφαλιά βρήκε τον Ντε Μπρόινε κι αυτός πέρασε αριστερά στον Νορβηγό που πάλι εξέθεσε τον Ουπαμεκανό και τον Ντε Λιχτ για να πετύχει το 48ο γκολ του στη σεζόν με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ.

 

Ο αρνητικός Τσούπο-Μότινγκ πέρασε και δεν ακούμπησε, η Μπάγερν βρήκε ένα γκολ για την τιμή των όπλων στο 83′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κίμιχ (υπέπεσε σε παράβαση ο Ακάντζι με το χέρι).

 

Ο Μανέ έχασε ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για την ομάδα του στις καθυστερήσεις και η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου την περιμένει ο δυσκολότερος αντίπαλος στον δρόμο για την κατάκτηση του βαρύτιμου ευρωπαϊκού τροπαίου.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ (77′ Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63′ Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (63′ Μανέ), Μουσιάλα (71′ Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (71′ Τελ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Άκε (66′ Λαπόρτ), Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88′ Γουόκερ), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάλαντ (84′ Άλβαρες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς