16.1 C
Athens

Απόλλων – Τεράσα 12-11: Έκανε το πρώτο βήμα για το ευρωπαϊκό, στην Ισπανία θα τα δώσει όλα για το τρόπαιο (vid)

Ο Απόλλωνας πήρε σπουδαία νίκη στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό με την Τεράσα στο κατάμεστο Σεράφειο αλλά δεν διατήρησε τη διαφορά των τριών τερμάτων που είχε και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στον επαναληπτικό στην Ισπανία

Το πρώτο βήμα για το ευρωπαϊκό τρόπαιο από τον Απόλλωνα Σμύρνης έγινε μέσα σε ένα κατάμεστο Σεράφειο κολυμβητήριο απέναντι στην Τεράσα!

Η Αμφίβια Ταξιαρχία πέτυχε μια σπουδαία νίκη με απέναντι στην ισπανική ομάδα στον πρώτο τελικό και καλείται στον επαναληπτικό της 29ης Απριλίου να διαφυλάξει το προβάδισμα που απέκτησε ώστε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Challenger Cup που θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου.

 

Γαρδίκας και Μπογκντάνοβιτς πέτυχαν από τέσσερα τέρματα έκαστος (8/12 του Απόλλωνα συνολικά) με τους Αλαρκόν και Φλόρες να είναι οι κορυφαίοι της Τεράσα.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη ήταν άριστα διαβασμένη και καλά οργανωμένη στην άμυνά της στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα αλλά στα τελευταία λεπτά έδωσε την ευκαιρία στην Τεράσα να μειώσει τη διαφορά.

Οι Καταλανοί παρά το μέτριο ξεκίνημά τους ισοφάρισαν προσωρινά (6-6) στο τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Ο Απόλλωνας αντέδρασε με σερί 3-0 στα τελευταία λεπτά του τρίτου οκταλέπτου με τον Γαρδίκα και τον Μπογκντάνοβιτς να φέρνουν την ομάδα τους στο +2 (10-8).

 

Ο Σέρβος περιφερειακός με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έκανε το +3 (11-8) αλλά οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μειώσουν και να φτάσουν τη διαφορά στο ένα γκολ με τον Ντελγκάδο (12-11) που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΤΕΡΑΣΑ 12-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 3-4, 4-2, 2-3

ΑΠΟΛΛΩΝ (Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μύριλος, Σολανάκης 1, Καβουσάνος

ΤΕΡΑΣΑ: Μότος, Γουίλσον, Σάντσεθ Κάμπος, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 2, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ, Τσίκο 2, Σάντσεθ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς