28 C
Athens

Ελλάδα – Κίνα 13-11: Δύσκολη νίκη κόντρα στην ομάδα του Παυλίδη υπό το βλέμμα του Βεζένκοφ

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του World Cup έκανε η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών που επιβλήθηκε δύσκολα με 13-11 της Κίνας του Χάρη Παυλίδη στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Η εθνική ομάδα χρειάζεται νίκη την Πέμπτη κόντρα στην Αυστραλία (20/4, 18:00) ώστε να σφραγίσει την πρόκριση στην τελική φάση.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ με πέντε τέρματα, ενώ συνολικά η εθνική χρειάστηκε να φτάσει σε ανατροπή απέναντι στην καλά προετοιμασμένη ομάδα του Χάρη Παυλίδη, η οποία βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμα και με τέσσερα γκολ (3-7).

Η Εθνική πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στην αρχή της τέταρτης περιόδου (10-9) με τη Χυδηριώτη κι έφτασε στη νίκη με τα τέρματα των Μυριοκεφαλιτάκη και Τριχά.

Το παρών στις εξέδρες έδωσε και ο Σάσα Βεζένκοφ που παρακολούθησε διά ζώσης τις προσπάθειες της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ 13-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΑ (Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Γ. Γιαν 1, Σιόνγκ 1, Ζάι 1, Σ. Γουάνγκ 2, Ντενγκ 1, Σ. Γουάνγκ, Σ. Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς