19.2 C
Athens

Νάπολι – Μίλαν 1-1: Οι Ροσονέρι επέστρεψαν εκεί που ανήκουν, στα ημιτελικά του Champions League μετά από 16 χρόνια! (vid)

Η βαριά φανέλα της Μίλαν είναι εδώ: Οι Ροσονέρι έφυγαν αλώβητοι από το Ντιέγκο Μαραντόνα και τσέκαραν την επιστροφή τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 16 ολόκληρα χρόνια

Η βαριά φανέλα της Μίλαν μίλησε. Η Νάπολι πάλεψε όσο μπορούσε αλλά το 1-1 δεν της αρκούσε και οι Ροσονέρι χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League.

Η Μίλαν είναι εδώ! Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν και προκρίθηκε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

 

Το γκολ του Ολιβιέ Ζιρού ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση, με τον Γάλλο που είχε χάσει πέναλτι νωρίτερα να σκοράρει στο 43′ μετά από φανταστική ενέργεια του Λεάο.

Το γκολ του Όσιμεν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετό για τη Νάπολι, που αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η Μίλαν βρήκε γρήγορα τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ζιρού ήταν για μεγάλο διάστημα αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πιόλι, καθώς σπατάλησε δύο καλές περιπτώσεις, αλλά και αστόχησε σε πέναλτι στο 33′ λεπτό της αναμέτρησης.

Τελικά ο Γάλλος εξιλεώθηκε 10 λεπτά αργότερα, όταν μετά από καταπληκτική ενέργεια του Ραφαέλ Λεάο που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του Μερέτ για το 0-1.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Κβαρατσχέλια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με τη βοήθεια της τύχης, αλλά αστόχησε χάνοντας την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Γεωργιανός ήταν ο μοιραίος για τους γηπεδούχους, αφού 12 λεπτά αργότερα έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 82′ αστόχησε από την άσπρη βούλα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να βάλει για τα καλά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τελικά ο Όσιμεν σκόραρε στο 90+3′ με καρφωτή κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, που βρήκε τη Μίλαν να προκρίνεται στα ημιτελικά του UEFA Champions League.

 

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι (74′ Έστιγκαρντ), Ζεζούς, Ρούι (34′ Ολιβέρα), Εντομπελέ (63′ Έλμας), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74′ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (34′ Λοσάνο), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (59′ Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83′ Σαλεμάκερς), Ζιρού (67′ Ορίγκι)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς