21.5 C
Athens

Η Ράκοβ απέκτησε κι επίσημα τα δικαιώματα του Σβάρνα από την ΑΕΚ

Η πολύ σπουδαία σεζόν που πραγματοποιεί στην πολωνική Ekstraklasa ο Στράτος Σβάρνας, οδήγησε στη… μονιμοποίησή του στη Ράκοβ Τσεστόχοβα και στην καταβολή του προσυμφωνηθέντος αντιτίμου στην ΑΕΚ.

Οι Πολωνοί ενεργοποίησαν τη ρήτρα αγοράς του διεθνή μπακ, καταβάλλοντας 800.000 ευρώ στην Ένωση, από την οποία τον είχαν αποκτήσει ως δανεικό πριν από δέκα μήνες.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2022 ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Σβάρνα στη Ράκοβ με την καταβολή «ενοικίου» στην ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2023 και στη συνέχεια οψιόν αγοράς του, η οποία δεν ήταν υποχρεωτική. Όμως ο παίκτης με τις εμφανίσεις του τη μετέτρεψε σε «υποχρεωτική» αφού η Ράκοβ δεν το σκέφτηκε πολύ να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή που εφέτος έχει 33 συμμετοχές, 3 γκολ, 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέρος του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια. Αυτός ήταν ο στόχος μου από τότε που ήρθα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο σύλλογος με πίστεψε. Το ίδιο και οι οπαδοί. Θέλω να βελτιώνομαι κάθε χρόνο, συνεπώς την επόμενη σεζόν θέλω να παίξω σε ευρωπαϊκούς ομίλους και να νιώσω αυτή την εκπληκτική εμπειρία», δήλωσε ο Σβάρνας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ράκοφ, οποία ετοιμάζεται σε λίγο καιρό να στεφθεί πρωταθλήτρια, αφού είναι στην κορυφή της Ekstraklasa με οκτώ βαθμούς διαφορά από τη Λέγκια Βαρσοβίας, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς