24 C
Athens

Απορρίφθηκε η έφεση της Ferrari για την ποινή του Σάινθ στην Αυστραλία

Η FIA απέρριψε την έφεση που κατέθεσε η Ferrari για την ποινή που είχε επιβληθεί στον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο Ισπανός οδηγός τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, επειδή θεωρήθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουσή του με την Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο με αποτέλεσμα να πέσει από την 4η στη 12η θέση και να μείνει εκτός βαθμών.

Έχοντας ήδη εκφράσει τον θυμό του μέσω της ενδοεπικοινωνίας, ο Σάινθ τόνισε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα πως ήταν «υπερβολικά θυμωμένος για να μιλήσει», αφού θεώρησε ότι είχε λάβει «την πιο άδικη ποινή που έχω δει στη ζωή μου».

Την εβδομάδα μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντερίκ Βασέρ, επιβεβαίωσε ότι η ιταλική ομάδα είχε υποβάλει αίτημα για να επανεξεταστεί η υπόθεση, με την ελπίδα να ανατραπεί η ποινή. Όμως, μετά την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η FIA ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημαντικό και σχετικό νέο στοιχείο, το οποίο να μην ήταν διαθέσιμο στα μέρη που ζητούν την επανεξέταση τη στιγμή της εν λόγω απόφασης. Ως εκ τούτου, το αίτημα απορρίπτεται».

Μετά την απόφαση αυτή, η Ferrari, η οποία δεν βαθμολογήθηκε στη Μελβούρνη, καθώς ο έτερος οδηγός της, ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρκ, εγκατέλειψε στον 1ο γύρο, μένει στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 26 βαθμούς, ενώ η τρίτη Mercedes έχει 56.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς