15 C
Athens

Βαριά καμπάνα για την ΑΕΚ: Θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο σε όλα τα παιχνίδια του BCL της νέας σεζόν

Κεκλεισμένων των θυρών όλα τα παιχνίδια της επόμενης σεζόν στο BCL και βαρύτατο πρόστιμο η τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Σοκ στην ΑΕΚ που πλήρωσε με τον πιο βαρύ τρόπο τα επεισόδια στο παιχνίδι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και θα αγωνιστεί μπροστά σε άδειες εξέδρες σε όλα τα παιχνίδια τής νέας σεζόν στο Basketball Champions League, ενώ καλείται να πληρώσει βαρύτατο πρόστιμο.

ΑΕΚ – Χάποελ: Ένταση και επεισόδια στα Λιόσια, αποχώρησαν οικογένειες από το κλειστό (vid)

Η πειθαρχική διαδικασία που ξεκίνησε το Basketball Champions League ολοκληρώθηκε και η Ένωση έμαθε την τιμωρία της για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Χάποελ. Οι Κιτρινόμαυροι θα πληρώσουν βαριά για τα επεισόδια στα Λιόσια, καθώς τη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνιστούν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της διοργάνωσης χωρίς τη βοήθεια του κόσμου τους, ενώ καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Basketball Champions League ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Μοναδικός Δικαστής ολοκλήρωσε την πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον προημιτελικό αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στις 12 Απριλίου 2023 στην Αθήνα και κατέληξε σε απόφαση.

Μετά από προσεκτική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, ο Μοναδικός Κριτής του Basketball Champions League αποφάσισε ότι θα επιβληθούν οι ακόλουθες κυρώσεις στην ΑΕΚ:

Να είναι κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι εντός έδρας αγώνες της επόμενης σεζόν του BCL στους οποίους θα συμμετάσχει ο σύλλογος.

Ο σύλλογος θα πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ (πενήντα χιλιάδες ευρώ).

Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί και στους δύο συλλόγους».

Η απόφαση έρχεται την παραμονή του τρίτου κρίσιμου, εκτός έδρας αγώνα της Ένωσης απέναντι την Χάποελ (Τετάρτη, 19:00), με τον νικητή της αναμέτρησης να προκρίνεται στο Final 4 της διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς