17.8 C
Athens

ΝΒΑ: Οι Λέικερς έκαναν το μπρέικ στο Μέμφις, πέρασαν από το Φοίνιξ με σούπερ Λέοναρντ οι Κλίπερς (vids)

Η ομάδα του Λος Άντζελες έκανε επίδειξη δύναμης στο Μέμφις με τρομερό Χατσιμούρα, ενώ ο ασύλληπτος Λέοναρντ στο πρώτο του παιχνίδι playoffs μετά από 22 μήνες οδήγησε τους Κλίπερς στο 1-0 επί των Σανς του Κέβιν Ντουράντ

Ο Ρούι Χατσιμούρα ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει 29 πόντους, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις και οι δύο σημείωσαν double double και το -έβδομο- Λος Άντζελες κέρδισε εκτός έδρας το Μέμφις αποκτώντας προβάδισμα 1-0 στη σειρά των αγώνων playoffs.

Στο έκτο παιχνίδι playoffs της καριέρας του, ο Χατσιμούρα ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες των Λέικερς που σημείωσαν τουλάχιστον 21 πόντους, μαζί με τον Όστιν Ριβς με 23, τον Ντέιβις με 22 και τον Τζέιμς με 21.

Το Μέμφις έπαιξε τα τελευταία 5:48 χωρίς τον Μοράντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους, αλλά αποχώρησε τραυματίας και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 2.

ΑΛΩΣΑΝ ΤΟ ΦΟΙΝΙΞ ΟΙ ΚΛΙΠΕΡΣ

Ο Καουάι Λέοναρντ σημείωσε 38 πόντους κατά τη διάρκεια του πρώτου του παιχνιδιού playoffs μετά από 22 μήνες για να οδηγήσει τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε νίκη με 115-110 απέναντι στους οικοδεσπότες του Φοίνιξ στο 1ο παιχνίδι της σειράς του πρώτου γύρου playoffs της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο Λέοναρντ πρόσθεσε επίσης πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ ο Έρικ Γκόρντον είχε 19 πόντους για τους -πέμπτους- Κλίπερς.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 27 πόντους, 11 ασίστ και εννέα ριμπάουντ στο πρώτο του παιχνίδι στα playoffs για τους Σανς που ήταν τέταρτοι στην κανονική περίοδο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Φοίνιξ έχασε -σε συνολικά εννέα παιχνίδια- με τον Ντουράντ στο γήπεδο. Ο Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε 26 πόντους, ο Τόρεϊ Κρεγκ 22 και ο Ντιντρ Άιτον 18 πόντους και οκτώ ριμπάουντ για τους ηττημένους Σανς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στον 1ο γύρο των playoffs του NBA:

Ανατολική περιφέρεια

Μιλγουόκι-Μαϊάμι 117-130
Το Μαϊάμι προηγείται στις νίκες με 1-0

Δυτική περιφέρεια

Μέμφις-ΛΑ Λέικερς 112-128
Οι ΛΑ Λέικερς προηγούνται στις νίκες με 1-0

Φοίνιξ-ΛΑ Κλίπερς 110-115
Οι ΛΑ Κλίπερς προηγούνται στις νίκες με 1-0

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς