16.9 C
Athens

Mε την πρώτη βροχή φούσκωσαν τα ρέματα σε Μάτι και Νέο Βουτζά (video)

Aνησυχία των κατοίκων για το τι θα συμβεί αν υπάρξουν εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών σε Μάτι και Νέο Βουτζά το γεγονός ότι με την πρώτη νεροποντή που συνέβη χθες το απόγευμα φούσκωσαν τα ρέματα της περιοχής.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει το irafina.gr τα ρέματα από την περιοχή, φαίνεται πως τα ρέματα έχουν φουσκώσει, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση πιο έντονων καιρικών φαινομένων.

Δένδρα για να συγκρατήσουν τα νερά δεν υπάρχουν πια, η κατασκευή κορμοδεμάτων καθυστερεί ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, τα αντιπλημμυρικά έργα σε αυτές τις περιοχές είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τη διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων, ύψους 0,5 εκατ. ευρώ, την κατασκευή κορμοδεμάτων και φραγμάτων, ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, και ένα φυτοτεχνικό αντιδιαβρωτικό έργο ύψους 1,25 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πλημμύρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς