24.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Το μεγάλο ποσό που εξασφάλισε από το Sports Pool με την είσοδο στην οκτάδα και το εκατομμύριο που διεκδικεί

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν γεμίσει ήδη τα ταμεία τους με την είσοδο ως πρώτοι στην οκτάδα της EuroLeague και πλέον επιδιώκουν το... χρυσάφι της κατάκτησης του τροπαίου

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για άλλη μία σεζόν πιστός στο ραντεβού του με τα playoffs της Euroleague και μάλιστα φέτος ξεκινά από την αφετηρία της κορυφής με στόχο να παραμείνει σε αυτήν μέχρι και τις 21 Μαϊου.

Euroleague: Το πλήρες πρόγραμμα των playoffs και οι ημερομηνίες για τις μάχες του Ολυμπιακού με τη Φενέρ

Τότε θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης στο Κάουνας και οι Πειραιώτες έχουν στο μυαλό τους μόνο την κατάκτηση του τροπαίου, που πέρα από πρεστίζ θα τους δώσει και πολλαπλά οικονομικά κέρδη.

Για την ώρα και με βάση τα τωρινά δεδομένα πάντως, οι Ερυθρόλευκοι έχουν κατορθώσει να βάλουν ήδη στα ταμεία τους το ποσό των 703.759 ευρώ από το Sports Pool (αντιστοιχεί στο 21% των συνολικών εσόδων, καθώς το υπόλοιπο 79% αντιστοιχεί στο market pool) και κοιτούν με ρεαλισμό και πίστη προς το… εκατομμύριο (για την ακρίβεια 1.759.398 ευρώ) που θα εισπράξει η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι στον Παναθηναϊκό αλλά και στις ομάδες που τερμάτισαν από τη θέση 15 μέχρι και την τελευταία (18) δεν θα μοιραστεί ούτε ένα ευρώ από το Sports Poοl, καθότι αυτές δεν δικαιούνται τη συγκεκριμένη «επιβράβευση» βάσει των κανόνων.

Αναλυτικά τα ποσά που μπορεί να εισπράξει ο Ολυμπιακός ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει μετά τα playoffs (στο χειρότερο σενάριο του αποκλεισμού του από τη Φενέρ θα τερματίσει στην 5η θέση):

1η θέση: 1.759.398 ευρώ
2η θέση: 996.992 ευρώ
3η θέση: 879.699 ευρώ
4η θέση: 762.406 ευρώ
5η θέση: 703.759 ευρώ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς