19 C
Athens

Γκαλτιέ: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι λερώνεται έτσι το όνομα μου, υπέβαλα καταγγελία

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, μίλησε για πρώτη φορά για τις κατηγορίες ρατσισμού που αντιμετωπίζει και ξέσπασε αναφέροντας πως θα υποβάλει καταγγελία.

Τα γαλλικά Μέσα αποκάλυψαν πως το διάστημα που ο Κριστόφ Γκαλτιέ καθόταν στον πάγκο της Νις αρνήθηκε την απόκτηση ποδοσφαιριστών εξαιτίας του χρώματος τους και της θρησκείας τους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε αμέσως εσωτερικές έρευνες, με τον Γκαλτιέ πάντως να παίρνει για πρώτη φορά θέση και να τονίζει πως δεν μπορεί να δεχτεί να λερώνεται έτσι το δικό του όνομα αλλά και της οικογένειας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Όπως πολλοί από εσάς, είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα σχόλια που ήρθαν. Με επηρέασαν βαθιά. Ήμουν παιδί από μια παραγκούπολη, μεγάλωσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Οι αξίες που υποστηρίζω είναι να μοιράζομαι και να σεβόμαστε τους άλλους. Όλη μου η ζωή ως άντρας, ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να μοιράζομαι, να σέβομαι τους άλλους. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το όνομά μου και αυτό της οικογένειάς μου λερώνονται με αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό υπέβαλα μια καταγγελία και έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Για να λειτουργήσει ήρεμα, δεν θα απαντήσω άλλες ερωτήσεις για το θέμα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς