19.1 C
Athens

Ο Μουζέτι έκανε την έκπληξη της χρονιάς και άφησε εκτός Μόντε Κάρλο τον Τζόκοβιτς

Τη μεγάλη έκπληξη της χρονιάς έκανε ο Λορέντσο Μουζέτι (Νο 21), ο οποίος επικράτησε με 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1) και τον άφησε εκτός της συνέχειας του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Ο Ιταλός παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στα σετ (6-4), στη συνέχεια έπαιξε καταπληκτικό τένις κι έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με 7-5, 6-4, ενώ είναι η πρώτη φορά που παίρνει το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του χωμάτινου τουρνουά 1000 της ATP που διεξάγεται στο Πριγκιπάτο.

 

Ο Σέρβος τενίστας ήταν αρκετά νευρικός στο παιχνίδι του, ξεσπώντας στη ρακέτα του και έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτητή του αγώνα.

Αυτό ήταν που τον έβαλε και σε μπελάδες, καθώς ο Ιταλός αντίπαλος του δεν τα παράτησε ποτέ και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω, αντέδρασε και επέστρεψε για τα καλά στο ματς.

Στο τελευταίο σετ ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 4-2 και έδειξε να έχει το πάνω χέρι, αλλά ο Μουζέτι επέστρεψε κι πάλι, πήρε το σετ με 7-5 και ήταν αυτός που τελικά πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Γιάνικ Σίνερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς