23.5 C
Athens

Αυγενάκης: Δημιουργούμε έναν κύκλο εναλλακτικού τουρισμού με τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας βαδίζει προς την υλοποίηση της δεύτερης «έκδοσής» του, με ξεκίνημα από το Ηράκλειο της Κρήτης και το Karteros Beach Sports Center στις 2 Μαΐου και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία στις 6 Μαΐου, ύστερα από έναν… πρόλογο και τέσσερα μοναδικής ομορφιάς ετάπ.

Οι μαγευτικές περιοχές της Ελλάδας έχουν ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον εναλλακτικών τουριστών, στόχος που ήταν από τους βασικούς που είχε θέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού στην αναβίωσή του Γύρου: η σύνδεση και με τον αθλητικό τουρισμό.

Γκρουπ από ερασιτέχνες αθλητές ποδηλασίας έρχονται για να γνωρίσουν τα μέρη που θαύμασαν κατά τη διάρκεια της περυσινής παγκόσμιας τηλεοπτικής κάλυψης και συνδυάζουν να ποδηλατίσουν στα χνάρια των περυσινών ετάπ!

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, κατά την οποία αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο γκρουπ 30 Γάλλων ερασιτεχνών ποδηλατών που πήγαν στην Κρήτη, με στόχο να ποδηλατίσουν τη διαδρομή Ηράκλειο – Χανιά, δηλαδή το 1ο ετάπ του περσινού Γύρου Ελλαδας.

«Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι ένα γκρουπ από 30 Γάλλους τουρίστες ήρθε στην Κρήτη χάρις στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο του 2022. Όπως έμαθα, συνομιλώντας και με τους ίδιους, είχαν δει τις εικόνες μέσω της παγκόσμιας κάλυψης και έβαλαν στόχο να γνωρίσουν τις περιοχές του Γύρου αλλά και να ποδηλατίσουν οι ίδιοι στην διαδρομή Ηράκλειο – Χανιά, ακριβώς όπως την χαράξαμε πέρσι» είπε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε:

«Για εμάς που πιστέψαμε στην αναβίωση μίας τόσο απαιτητικής διοργάνωσης, ακριβώς διότι αντιληφθήκαμε τα πολλαπλά οφέλη της, είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε και στην πράξη πως δημιουργούμε έναν κύκλο επισκεπτών, εναλλακτικών τουριστών.

Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, τα τελευταία 4 χρόνια, προσπαθούμε να αναπτύξουμε και τα λιγότερα δημοφιλή αθλήματα, αλλά κυρίως να αναδείξουμε τη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να ενισχύει και την οικονομία, μέσω και του αθλητικού τουρισμού.

Η εξωστρέφεια της χώρας με την ανάληψη μεγάλων διεθνών διοργανώσεων είναι διαβατήριο αξιοπιστίας πως η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το επίπεδο.

Φέτος, συνεχίζουμε την προσπάθεια του Γύρου, με νέες διαδρομές και έχοντας ως απώτερο στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη περιοχών της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς