22.4 C
Athens

NBA: Θάντερ και Μπουλς πήραν μεγάλες νίκες με φόντο τα playoffs (vids)

Η μάχη με φόντο σε πρώτη φάση το play-in τουρνουά του NBA και εν συνεχεία τα playoffs καλά κρατεί σε Δύση και Ανατολή.

Οι Μπουλς πέρασαν με 109-105 από το Τορόντο ανατρέποντας διαφορά 19 πόντων και έδωσαν ραντεβού στο Μαϊάμι για τον τελικό πρόκρισης στα πλέι οφς της Ανατολής κόντρα στους Χιτ!

Ο Ζακ ΛαΒιν πέτυχε 39 πόντους με 12/22 σουτ και 13/15 βολές, αλλά η επίδοση του αποκτάει μεγαλύτερη σημασία αναφέροντας πως έβαλε τους 30 στο κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Ράπτορς είχαν μία ευκαιρία να ισοφαρίσουν το παιχνίδι λίγο πριν το τέλος, αλλά ο Πάσκαλ Σιάκαμ έχασε 2/3 βολές που κέρδισε (5/11 στο παιχνίδι!) και έτσι οι Καναδοί έμειναν… σπίτι τους.

Τώρα, οι Ταύροι, θα αντιμετωπίσουν τους Χιτ με τους οποίους έχουν 3-0 σκορ υπέρ τους φέτος!

Ο νικητής θα περάσει στα πλέι οφ της Ανατολής από την 8η θέση και θα αντιμετωπίσει τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίο φυσικά έχουν το αβαντάζ έδρας σε ολόκληρη την postseason.

ΣΤΑ PLAY-IN ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΤΕΡ

Οι Θάντερ έσπασαν την έδρα των Πέλικανς με 123-118 και πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τη συνέχεια του play-in τουρνουά στη Δύση, έχοντας μία ευκαιρία να περάσουν στα play-offs κόντρα στους Τίμπεργουλφς, επίσης με μειονέκτημα έδρας για την Οκλαχόμα Σίτι.

Οι Θάντερ, μάλιστα, είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στη Δύση με αρνητικό ρεκόρ από την κανονική περίοδο και ελπίζουν πως στη Μινεσότα θα ολοκληρώσουν το «θαύμα» τους και θα μπουν στα πλέι οφς από την 8η θέση ώστε να αντιμετωπίσουν τους Ντένβερ Νάγκετς.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς