23.4 C
Athens

Μίλαν – Νάπολι 1-0: Πλεονέκτημα με Μπενασέρ και Μενιάν για τους Ροσονέρι (vids)

Το γκολ του Μπενασέρ και η απαράμιλλη σταθερότητα του Μάικ Μενιάν έδωσαν στη Μίλαν προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού

Υπάρχουν όντως «βαριές φανέλες» ή πρόκειται για μια επινόηση των οπαδών προκειμένου να εξηγήσουν με μεταφυσικό τρόπο κάποια αθλητικά φαινόμενα; Στην περίπτωση της διοργάνωσης που λέγεται Champions League, έχει πολλάκις αποδειχτεί ότι είναι μακράν πιο πιθανό να φτάσει μακριά και να σηκώσει την κούπα ο σύλλογος με την πιο βαριά φανέλα, παρά η ομάδα που θεωρητικά είναι καλύτερη και πιο φορμαρισμένη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η δεύτερη πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης σε ό,τι έχει να κάνει με κατακτήσεις κυπέλλου Πρωταθλητριών «μίλησε» απόψε κόντρα σε ένα σύνολο που είναι σαφώς ανώτερο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αν και η Νάπολι ξεκίνησε φουριόζα το ματς βγάζοντας κάμποσες τελικές στο πρώτο τέταρτο, στη συνέχεια έδειξε μάλλον να απογοητεύεται, αντιλαμβανόμενη ίσως πως η απουσία των Όσιμεν και Σιμέονε θα ήταν καθοριστική μπροστά στην αντίπαλη εστία.

 

Ο Μάικ Μενιάν στάθηκε στο ύψος του όποτε χρειάστηκε (και η αλήθεια είναι ότι τον χρειάστηκε σε κάμποσες περιπτώσεις η Μίλαν) και ο Μπενασέρ διαπίστωσε με μεγάλη ικανοποίηση πως ο Μερέτ δεν είναι… Μενιάν. Ο γκολκίπερ της Νάπολι δεν κατάφερε να σταματήσει ένα σουτ που πήγε πάνω του και αυτή η λεπτομέρεια ανάμεσα στην ποιότητα των δυο γκολκίπερ έκανε απόψε τη διαφορά στο Σαν Σίρο.

Η Νάπολι όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης, αλλά είδε τον Ανγκισά να αποβάλλεται στο 75′ με δεύτερη κίτρινη μέσα σε πέντε λεπτά. Λίγο αργότερα, ο Κιμ συμπλήρωσε κίτρινες και έβαλε κι αυτός το όνομά του στο απουσιολόγιο του επαναληπτικού, κάνοντας τη ζωή του Σπαλέτι ακόμα πιο δύσκολη ενόψει ρεβάνς…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς