17.2 C
Athens

Τοροσίδης: Ο Ολυμπιακός είναι η ζωή μου, στη Ρόμα έπαιξα στο υψηλότερο επίπεδο

Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε στο επίσημο site της Ρόμα και θυμήθηκε την εποχή που αγωνιζόταν με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε για τις στιγμές του στη Ρόμα, για το αν θα ήθελε να αγωνιζόταν στη σημερινή εποχή κάτω από τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ σε ερώτηση που του έγινε δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σου έχει λείψει η Ρόμα και οι οπαδοί;

«Μου λείπει πολύ η Ρόμα και οι υπέροχοι οπαδοί της. Ήταν το επίκεντρο των τριών μου σεζόν εκεί, που ήταν οι καλύτερες της καριέρας μου. Επιπλέον, μοιραζόμουν το καμαρίνι με αληθινά είδωλα όπως ο Φραντσέσκο Τότι και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Έκλαψα πολύ όταν έφυγα για να πάω στη Μπολόνια. Ακόμα και τώρα όταν κοιτάω πίσω μου νιώθω τόση αγάπη και νοσταλγία για εκείνη την περίοδο της ζωής μου».

Πως θα βαθμολογούσες το πέρασμα σου από τη Ρόμα μετά τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι η ζωή μου και πάντα υπήρξα οπαδός της ομάδας. Ωστόσο, στη Ρόμα κατάφερα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, στη Serie A, στο Champions League και στο Europa».

Μία από αυτές τις ευρωπαϊκές βραδιές ήταν στο Ρότερνταμ το 2015:

«Πράγματι. Αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φέγενορντ ήταν πολύ δύσκολο λόγω της ατμόσφαιρας. Ωστόσο, σκάψαμε βαθιά και πήραμε μια νίκη. Χρειάζεσαι προσωπικότητα και ποιότητα αν θέλεις να βγεις νικητής από τέτοια μέρη».

Βοήθησες πολύ σε αυτή τη νίκη, δίνοντας δύο διαφορετικές ασίστ από τη δεξιά πλευρά:

«Πράγματι, η μία από τις σέντρα μου πήγε ψηλά στο μακρινό δοκάρι, ενώ η άλλη ήταν μια χαμηλή μπάλα προς το κέντρο της περιοχής του πέναλτι, μπερδεύοντας την άμυνα της Φέγενορντ. Ο Λιάγιτς και ο Ζερβινιό πήραν τα γκολ που ήταν ζωτικής σημασίας για να φτάσουμε στους 16. Όταν έπαιζα στη δεξιά πλευρά, που ήταν η φυσική μου θέση, ορισμένα πράγματα ήταν πιο εύκολα για μένα».

Θα σου άρεσε να παίζεις υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο;

«Ποιος δεν θα το απολάμβανε; Ο Ζοσέ είναι κορυφαίος προπονητής. Έχει κερδίσει τρόπαια όπου κι αν πάει, συμπεριλαμβανομένης της Ρόμα όπου δεν ήταν δεδομένο. Η τωρινή ομάδα είναι διαμορφωμένη με την εικόνα του και είναι μια σφιχτή μονάδα. Είναι σταθερή στο πίσω μέρος, λίγο σαν την ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά στην οποία έπαιξα, ειδικά στις δύο πρώτες μου σεζόν. Το Ολύμπικο πάντα δίνει στους παίκτες μια πρόσθετη ώθηση και αυτό θα συμβεί στον δεύτερο αγώνα με τη Φέγενορντ, όταν η ομάδα θα χρειάζεται πραγματικά τον δωδέκατο παίκτη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς