17.8 C
Athens

Μητσοτάκης: Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό, να κερδίσει ο καλύτερος (vid)

Ο Πρωθυπουργός μίλησε στο MEGA για το καυτό ζήτημα με τους διαιτητές από το εξωτερικό που έρχονται στην Ελλάδα για τα μεγάλα ντέρμπι της Super League, αφήνοντας αιχμές σε ΕΠΟ και ΚΕΔ για τις επιλογές τους, ενώ αναφέρθηκε ξανά σε Βοτανικό και Νέα Τούμπα

«Είναι τόσο σημαντικό το ποδόσφαιρο που αυτό που λέτε είναι επιβεβλημένο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που έχει τεθεί για τους ξένους διαιτητές που επιλέγονται.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων για το ποδόσφαιρο:

«Έχει διοικητική ανεξαρτησία. Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό. Το VAR είναι μια μεγάλη πρόοδος για το ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει και από το εξωτερικό σχέδιο εξυγίανσης και εκεί πρέπει να πάμε».

«Οι αγώνες πρέπει να γίνονται στο γήπεδο» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει βήματα στο κομμάτι της οπαδικής βίας. Θέλουμε να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες και να κερδίσει ο καλύτερος. Μεγάλη σημασία έχει να βελτιώνονται οι υποδομές. Ο Παναθηναϊκός αποκτά επιτέλους το δικό του γήπεδο. Όταν μπαίνει κάποιος σε καινούργιο γήπεδο αλλάζουν οι συμπεριφορές», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς