18 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-0: Σκόρπισε τρόμο στους Βαυαρούς και οδεύει στα ημιτελικά! (vid)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας «στραγγάλισαν» με ασφυκτική πίεση τους Βαυαρούς που παρουσίασαν αδιανόητη τρικυμία στην άμυνα - Τα 45 γκολ έφτασε ο Χάλαντ που οδηγεί τους Πολίτες στους «4» του Champions League

Τέτοια πρόκριση δεν γίνεται να χαθεί για τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι πρωταθλητές Αγγλίας ισοπέδωσαν με 3-0 την Μπάγερν στον πρώτο προημιτελικό του Champions League που ήταν μια πραγματική παράσταση για έναν ρόλο στο Έτιχαντ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σαν να… περίμενε τον Τόμας Τούχελ για μια μικρή εκδίκηση για τον χαμένο τελικό και την πήρε με πολύ μεγάλη άνεση σε μια πραγματικά απίθανη και ώριμη εμφάνιση από τους παίκτες του.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έφτασε τα 45 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (κανένας ποδοσφαιριστής επί ημερών Premier League δεν έφτασε σε αυτό τον αριθμό), είχε μια καταπληκτική ασίστ, ενώ ο Ρόδρι πέτυχε το γκολ της βραδιάς που έδιωξε από νωρίς το άγχος από τους Πολίτες.

Αντίθετα, οι Βαυαροί είχαν μόνο κάποια καλά διαστήματα και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν ικανοί να ανταποκριθούν στην πίεση των πρωταθλητών Αγγλίας, οι οποίοι έκαναν άλμα για να βρεθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν ειδικά στο πρώτο μέρος δέχθηκε ασφυκτική πίεση και δεν έδειχνε ικανή να βάλει δύσκολα στον Έντερσον που για 45′ ήταν απλώς θεατής και δεν έκανε ούτε μία επέμβαση! Οι Πολίτες εμπόδισαν την ανάπτυξη των Βαυαρών και παράλληλα τροφοδότησαν τον Χάλαντ που όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Μόλις στο 5′ ο Ουπαμεκανό πρόλαβε τον Νορβηγό που εκτέλεσε άουτ, ενώ στο 8′ ο Γκουντογκάν έστειλε την μπάλα άουτ. Όσο κι αν προσπαθούσαν να ισορροπήσουν την κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, η πίεση αυξανόταν. Στο 22′ ο Χάλαντ αμαρκάριστος έπιασε ένα συρτό σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζόμερ, για να έρθει το 1-0 πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Ρόδρι αφού απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Μουσιάλα, δημιούργησε τον χώρο εκτός περιοχής κι έπιασε ένα απίθανο σουτ με φάλτσο για να στείλει την μπάλα στο δεξί παράθυρο του Ζόμερ που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

 

Ο Ελβετός τερματοφύλακας έκανε ό,τι μπορούσε για να περιορίσει την επιθετικότητα των Πολιτών οι οποίοι στο 34′ άγγιξαν το δεύτερο γκολ όταν εξ επαφής ο Γκουντογκάν δεν νίκησε τον Ζόμερ που άνοιξε το αριστερό του πόδι και έβγαλε σε κόρνερ.

Ο Σανέ και ο Κομάν υποχρέωσαν στις πρώτες του τρεις επεμβάσεις τον Έντερσον και ως το 70′ οι Βαυαροί έδειχναν ικανοί να φέρουν το ματς στα μέτρα του. Όταν όμως οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα πάτησαν το γκάζι, δεν υπήρξε γυρισμός.

Ο Ουπαμεκανό έκανε τραγικό λάθος κι έχασε στην πίεση του Γκρίλις, με τον Άγγλο με τακουνάκι να βρίσκει τον Χάλαντ κι εκείνος να σεντράρει από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι για τον επερχόμενο Μπερνάρντο Σίλβα που πέτυχε το 2-0.

 

Η πολιορκία συνεχίστηκε, η τρικυμία στη βαυαρική άμυνα επίσης και στο 76′ έγινε και το 3-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ και σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Στόουνς.

Ο Άγγλος μπακ με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Χάλαντ που κινήθηκε αμαρκάριστος και πέτυχε το 45ο του γκολ στη σεζόν!

 

Στις αντεπιθέσεις η Μάντσεστερ Σίτι έψαξε και τέταρτο γκολ αλλά από τη μία το μακρινό σουτ του Άλβαρες έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ ο Ζόμερ απογειώθηκε για να διώξει σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Ρόδρι και να κρατήσει το 3-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Άκε, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (68′ Άλβαρες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάλαντ

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (81′ Κανσέλο), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μουσιάλα (69′ Μανέ), Κομάν, Γκνάμπρι (80′ Μίλερ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς