14.3 C
Athens

Στον τελικό των κρίκων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Πετρούνιας

Την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αττάλεια εξασφάλισε σήμερα (11/4) ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,3 και βαθμολογήθηκε με 14,733, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Μεγάλο Σάββατο (15/4), με τον 32χρονο γυμναστή να έχει στόχο το 7ο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επιπρόσθετα, αν ο Λευτέρης Πετρούνιας καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για 7η φορά στην καριέρα του, τότε θα ξεπεράσει τον Ούγγρο, Κρίζτιαν Μπέρκι, που είχε έξι χρυσά μετάλλια στον πλάγιο ίππο από το 2005 μέχρι το 2012.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχτηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε ότι παραμένει ικανός να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και πήρε 14,733 βαθμούς στους κρίκους, τη μέχρι στιγμής υψηλότερη βαθμολογία στο αγώνισμα, παρότι μάλιστα έκανε ένα πλάγιο βηματάκι στην έξοδο του προγράμματός του.

Έτσι εξασφάλισε από τώρα την παρουσία του στον τελικό του Μ. Σαββάτου (15/04, 15:10 – 15:55 ώρα Ελλάδας), ενώ η πλήρης σύνθεση της οκτάδας των φιναλίστ θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού των ανδρών, απόψε στις 20:15.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς