21.7 C
Athens

Η Μιλάνο του Πιάτσα προκάλεσε σεισμό στην Ιταλία, απέκλεισε την Περούτζια στα προημιτελικά (hls)

Το ιταλικό βόλεϊ βιώνει το βράδυ της Δευτέρας (10/4) μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των εποχών. Η πρωτοπόρος και αήττητη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, Περούτζια γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από την εντυπωσιακή Μιλάνο του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα.

Με την προημιτελική σειρά στο 2-2, η ομάδα του Αντρέα Αναστάζι ήξερε πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να γυρίσει το χαρτί μετά τον αποκλεισμό από τη Ζάκσα στα ημιτελικά του Champions League.

Ωστόσο, αυτό το πανάκριβο ρόστερ που μπήκε στα πλέι οφ με ρεκόρ 22-0 (είχε δώσει μόλις 11 σετ στους αντιπάλους του) απέδειξε πως έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει στην κορυφή και μάλιστα να εδραιωθεί.

Ο Αναστάζι άφησε τον Λεόν στον πάγκο και ρίσκαρε με το δίδυμο Σεμένιουκ – Πλοτνίτσκι που δεν βοήθησε από το σέρβις και στην υποδοχή τα έκανε μαντάρα (9 άσους βρήκαν οι Μιλανέζοι που σκότωσαν αρκετές φορές τους υποδοχείς των γηπεδούχων). Ο Ερέρα είχε 20 πόντους αλλά κρίσιμα λάθη, με τον Τζιανέλι να μοιράζει τέλεια παρά την κακή υποδοχή.

Η Μιλάνο που τερμάτισε 8η στην κανονική περίοδο με έναν καταπληκτικό προπονητή όπως ο Ρομπέρτο Πιάτσα, έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο Παλαμπάρτον και κατάφερε να φτάσει στην υπέρβαση με τρομερές άμυνες που έδωσαν πολλές κόντρα μπάλες και step up από όλους και κυρίως τον Πόρο, έναν πασαδόρο χωρίς τις μεγάλες παραστάσεις στην ηλικία του.

Παρότι ο Πατρί έμεινε μόλις στους 9 πόντους σε 27 επιθέσεις, οι δύο ακραίοι έκαναν τρομερά πράγματα: Ο Μελγκαρέχο (πρώην ακραίος του Παναθηναϊκού) βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε κι έκλεισε το ματς με 14 πόντους ενώ μακράν ο κορυφαίος ήταν ο Ισικάγουα, με τον διεθνή Ιάπωνα να πετυχαίνει 18 πόντους και να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του με εντυπωσιακή πάιπ.

Κι αν για τη Μιλάνο η σπουδαιότερη στιγμή ήταν η προ διετίας κατάκτηση του Challenge Cup, το φετινό επίτευγμα είναι ιστορικό ανεξάρτητα από το τι θα κάνει κόντρα στη Λούμπε στα ημιτελικά.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ 1-3

ΤΑ ΣΕΤ: 25-18, 21-25, 27-29, 23-25

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Αναστάζι): Τζιανέλι 4, Ερέρα 20, Ρούσο 3, Σεμένιουκ 15, Φλάβιο 8, Πλοτνίτσκι 8 / Κολάτσι (λ.), Ριχλίτσκι, Σολέ 2, Λεόν 3, Πιτσινέλι (λ.)

ΜΙΛΑΝΟ (Πιάτσα): Μελγκαρέχο 14, Λόσερ 10, Πατρί 10, Πιάνο 4, Ισικάγουα 18, Πόρο 3 / Πεζαρέζι (λ.), Εμπαντιπούρ 4, Βιτέλι 1, Μπονάκι, Λόρενς, Φουσάρο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς