14.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Πασχαλιάτικοι… Άι-Βασίληδες στη Λεωφόρο (vid)

Προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού μπέρδεψαν το Πάσχα με την Πρωτοχρονιά, κάνοντας δυο γκολ δώρο στον Παναθηναϊκό και βγαίνοντας μόνοι τους νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λεωφόρο για να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση και στη νίκη με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, φέτος στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είχε παρουσιάσει άριστη εικόνα ασχέτως αν δεν ήρθε το τρίποντο σε καμιά από τις τρεις (ισόπαλες) συναντήσεις τους.

Ωστόσο, από τον καταρτισμό της ενδεκάδας και από την εξέλιξη που είχε το πρώτο μέρος, η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο παρά αυτό που εν τέλει συνέβη. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 και έπιασε ξανά την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον αμφότερες οι ομάδες είναι στο +6 από τον «αυτοκτονικό» Ολυμπιακό που έδωσε τρίποντο στο… πιάτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

 

Αν πριν την αναμέτρηση ρωτούσε κάποιος τον κόουτς του τριφυλλιού ποιον δεν θα ήθελε να δει στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, θα απαντούσε τον Σεντρίκ Μπακαμπού: τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο Ζοσέ Ανιγκό τον κράτησε στον πάγκο για να βάλει στη θέση του τον Ελ Αραμπί, ο Χάμες Ροντρίγκες ξεκίνησε αντί του Πεπ Μπιέλ που είχε σκοράρει στο πρώτο ντέρμπι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο και αυτή η συνθήκη ήταν βούτυρο στο ψωμί των Πράσινων που κέρδισαν και τη μάχη του κέντρου με τον Τσέριν να κάνει σπουδαία δουλειά στην πίεση στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού που είχε την τετράδα της άμυνας του σε κάκιστη μέρα και τον Παπασταθόπουλο αρνητικό πρωταγωνιστή.

Ο Μπα έκανε τα πρώτα λάθη που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού, ο Χάμες έκανε σουτ προπόνησης στο 18′ για να τσεκάρει την κατάσταση του Μπρινιόλι και στο 28′ το δώρο του αρνητικού Σωκράτη έφερε το 1-0.

Ο Παπασταθόπουλος είχε τραγική αντίδραση στη βαθιά μπαλιά των Πράσινων γιατί ναι μεν κέρδισε την κατοχή αλλά έστρωσε την μπάλα στον Σπόραρ που βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη και πέτυχε το 1-0.

 

Ο Σλοβένος απείλησε δύο φορές μετά το γκολ και στη δεύτερη προέκυψε στην επόμενη φάση το δεύτερο τέρμα των Πράσινων. Στο 35′ ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ ένα εύκολο σουτ, από την εκτέλεση του Μπερνάρ ο Ελ Αραμπί έκανε κεφαλιά προς τα πίσω κι έγινε το 2-0.

 

Εκεί ήταν που τελείωσε το παιχνίδι, αφού οι Ερυθρόλευκοι παρά την είσοδο των Μπακαμπού και Μπιέλ έπεσαν στην… παγίδα του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι οχυρώθηκαν πίσω και παρότι δεν έφτιαξαν άλλες ευκαιρίες στην αντεπίθεση, δεν δέχθηκαν και ιδιαίτερη απειλή από τους αόρατους Ερυθρόλευκους.

Στο 48′ σε φάση διαρκείας ο Χουάνγκ δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Μπιέλ με τακουνάκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά που επιχείρησε ο Φορτούνης (που ήταν μακράν ο κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα από τα αριστερά) ήταν αδύναμη με τον Μάγκνουσον να απομακρύνει, ενώ στο 77′ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είχε την τελευταία φάση για την ομάδα του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Σκόρερ: 28′ Σπόραρ, 35′ αυτ. Ελ Αραμπί

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε (ΙΣΠ)

Κίτρινες: Σπόραρ, Κουρμπέλης, Πέρεθ / –

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσεθ, Σένκεφελντ, Σάρλια (15′ λ. τρ. Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Τσέριν (85′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81′ Βρουσάι), Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες Ροντρίγκες (46′ Μπιέλ), Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς