27.5 C
Athens

ΠΑΟΚ – Βόλος 4-2: Επιστροφή στις νίκες με ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Δικέφαλος του Βορρά σάρωσε τον Βόλο μέσα σε 45' κι επέστρεψε στις νίκες, με τον Λουτσέσκου πάντως να ανησυχεί για την κατάσταση των Αουγκούστο και Ελ Καντουρί

Ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Βόλο και «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι επικρατώντας με 4-2.

Ο Δικέφαλος μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για την επιστροφή του στις νίκες και κατάφερε εύκολα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη το πρώτο μισάωρο, καθώς μέχρι το 27′ προηγούταν με 3-0.

Τη νίκη επισκίασε ο τραυματισμός του Ομάρ Ελ Καντουρί, που αποχώρησε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές και είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικό τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Λευτέρη Λύρατζη που επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία.

Από την πλευρά του ο Βόλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση που δέχθηκε τα πρώτα λεπτά του αγώνα και βγήκε νωρίς εκτός διεκδίκησης του αγώνα. Η ομάδα της Μαγνησίας για ακόμη ένα παιχνίδι διαμαρτυρήθηκε με τον δικό της τρόπο για το γεγονός πως δεν ορίζονται ξένοι διαιτητές στις δικές τους αναμετρήσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ίνγκασον να προειδοποίει την εστία του Βόλου μόλις στο 3′, όπου η κεφαλιά του πέρασε μόλις λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του ίδιου είχε άλλη κατάληξη και η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα για το 1-0. Ο Νάρεϊ πήρε τα σκήπτρα από τον Ισλανδό αμυντικό και με δύο γκολ στο 16′ και το 27′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Γερμανός εξτρέμ στη φάση του 16ου λεπτού αξιοποίησε τη βαθιά μπαλιά του Κάργα και νίκησε τον Κλέιμαν σε τετ – α – τετ, ενώ λίγο αργότερα έστειλε την μπάλα στην κενή εστία μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και γύρισμα του Τάισον, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί.

Ενδιάμεσα από το δεύτερο και το τρίτο τέρμα του Δικεφάλου, ο Βόλος είχε κάνει για πρώτη φορά στο ματς αισθητή την παρουσία του με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Πιρές.

Στο 35′ η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα του ΠΑΟΚ, με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να αντιμετωπίζει πρόβλημα και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τάισον μοίρασε τη δεύτερη ασίστ του, με τον Ντάντας να βγαίνει απέναντι στον Κλέιμαν και να πλασάρει σωστά για το 4-0.

Ήταν ένα ημίχρονο όπου οι Ασπρόμαυροι ήταν πλήρως αποτελεσματικοί, καθώς κατάφεραν να κάνουν γκολ το 50% των τελικών προσπαθειών που δημιούργησαν. Αντίθετα στο δεύτερο μέρος είτε έπεφταν πάνω στον Κλέιμαν, είτε δεν είχαν σωστές επιλογές.

Ο Βόλος κατάφερε να βρει το γκολ στο 58′, με τον Τσοκάνη να μειώνει σε 4-1 με σκαστή κεφαλιά.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Νέλσον Ολιβέιρα στέρησε από τον Τάισον την τρίτη του ασίστ στο παιχνίδι, καθώς αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 60′ ο Ζίβκοβιτς είδε τον Κλέιμαν να έχει απάντηση στο σουτ του, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι και πέναλτι, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά μετά και από την εξέταση του VAR.

Οι Ασπρόμαυροι δημιούργησαν κάποιες ακόμη ευκαιρίες μέχρι το τέλος, αλλά τελικά αυτός που σκόραρε ήταν ο Βόλος. Ο Ντέλετιτς με υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Οζέγκοβιτς στον χώρο, ο Σέρβος έφτασε μέχρι την περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-2 στο 88′, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (35′ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78′ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (18′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (78′ Τόμας).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (64′ Οζέγκοβιτς), Κάτσε (46′ Μεταξάς), Μπαριέντος (82′ Μπαριέντος), Γκάγκι (73′ Σι), Ντέλετιτς, Πιρές (73′ Τσιρίνος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς