23.2 C
Athens

Αστέρας – Λεβαδειακός 0-1: Πρώτο τρίποντο στα πλέι άουτ για τους Βοιωτούς

Μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε με 0-1 του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Βοιωτοί έμειναν για τρίτο συνεχόμενο αγώνα στα πλέι άουτ και τέταρτο συνολικά αήττητοι, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στη διαδικασία και παραμένοντας για τα καλά στη μάχη για την παραμονή, παρά το γεγονός πως βρίσκονται ακόμη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο πολύ δυνατές ευκαιρίες, μία για την κάθε ομάδα. Αρχικά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με σέντρα-σουτ του Μουνάφο στο 3′, ενώ στο 6′ ο Νίκας δοκίμασε τον Τσιφτσή, ο οποίος έκανε δύσκολη επέμβαση.

Η ομάδα της Βοιωτίας έδειχνε πως ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και προειδοποίησε και πάλι τον Τσιφτσή, ο οποίος είχε διπλή απάντηση στα σουτ των Γερεμέγεφ και Παναγιώτου στο 30′.

Τελικά το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε 6 λεπτά αργότερα. Ο Γερεμέγεφ έκανε ωραία προσωπική ενέργεια, πάτησε περιοχή και μοίρασε στον Γιαννιώτα, ο οποίος άνοιξε το σκορ και με την «βοήθεια» του VAR, καθώς το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν με σχετική άνεση το αποτέλεσμα και μάλιστα δημιούργησαν μερικές προϋποθέσεις και για δεύτερο τέρμα. Μόνη σοβαρή απειλή από πλευράς γηπεδούχων ήταν ένα σουτ του Σίτο στο 62′. Στο 83′ ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Τιλίκα, αλλά μετά από την εξέταση της φάσης το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Έτσι μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Λεβαδειακός έφυγε από την Τρίπολη με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μάντζιος): Τσιφτσής, Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (85′ Ντεμιντένκο), Κρέσπι (56′ Σίτο), Γκαρντάβσκι (46′ Τιλίκα), Μπαρτόλο, Μπαράλες (56′ Κωστέας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Λιάγας, Βινίσιους, Παζ (57′ Δούμτσιος), Τσάπρας, Χαμόντ (46′ Μπελμόν), Μεχία, Παναγιώτου (57′ Βήχος), Νίκας, Γιαννιώτας (83′ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (88′ Σακό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς