27.7 C
Athens

ΟΦΗ – Λαμία 4-1: Οι Κρητικοί το έφεραν τούμπα και προσγείωσαν απότομα τους Φθιώτες (vid)

Η φορμαρισμένη Λαμία συνετρίβη στο Γεντί Κουλέ, με τους Κρητικούς να πραγματοποιούν μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις τους φέτος και να κρατούν σε αναμμένα κάρβουνα τις τέσσερις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό

Η Λαμία μπήκε στα πλέι άουτ ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα ενώ στα τελευταία της πέντε παιχνίδια συγκέντρωσε 11 βαθμούς για να γίνει ξαφνικά φαβορί για την παραμονή.

Η προσγείωση στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ όμως ήταν απότομη καθώς οι Κρητικοί με ανατροπή επικράτησαν με 4-1 και διατήρησαν σε αναμμένα κάρβουνα τους Φθιώτες στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος.

 

Ο ΟΦΗ ήθελε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και παγίδευσε σε αυτό το στυλ τη Λαμία που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί παρότι προηγήθηκε στο σκορ στο 21ο λεπτό. Η άμυνα των γηπεδούχων δεν απομάκρυνε την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ στην περιοχή και ο Ρουμπέν Μαρτίνεθ με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 0-1.

 

Οι Φθιώτες προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όμως ο ΟΦΗ ήταν σταθερά επικίνδυνος σε σετ παιχνίδι. Ο Γκαραβέλης γλίτωσε την παραβίαση της εστίας του σε αρκετές περιπτώσεις αλλά η ανατροπή έγινε μέσα σε 3′ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Ο επικίνδυνος Ντίκο με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Λαμίας στο 42′ ενώ στο 45′ το μακρινό σουτ του Μεγιάδο μπέρδεψε εκ νέου τον Γκαραβέλη, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Ντε Βινσέντι κι άλλαξε πορεία για το 2-1.

 

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία στο 64′ ήρθε από ένα σουτ του Βέργου που απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Μανδάς. Οι Κρητικοί περίμεναν να βρουν χώρους και η χρυσή αλλαγή του Νταμπράουσκας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Ο Τοράλ που είχε περάσει στο ματς στο 67′, έγινε κάτοχος της μπάλας στο γύρισμα του Λάρσον από τα δεξιά στο 78′ και με δυνατό σουτ έγραψε το 3-1, ενώ στο 82′ ο Ισπανός τροφοδοτήθηκε εκ νέου από τον Μοσκέρα για να διαμορφώσει από κοντά το 4-1.

Το συγκεκριμένο τρίποντο επιτρέπει στον ΟΦΗ να έχει ξεκάθαρες βλέψεις για την 7η θέση (στο -1 από τον Ατρόμητο) ενώ από την επόμενη αγωνιστική θα μπορεί να σφραγίσει και μαθηματικά την παραμονή, με τους Φθιώτες (που είχαν δοκάρι στο 90′ με τον Τόσιτς) να έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους.

ΟΦΗ – ΛΑΜΙΑ 4-1

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Σκόρερ: 42′ Ντίκο, 45′ Μεγιάδο, 78′, 82′ Τοράλ / 21′ Μαρτίνεθ

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Νέιρα, Βούρος, Μεγιάδο, Διαμαντής, Φελίπε / Ντε Βινσέντι, Σαραμαντάς, Παπαδόπουλος

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (85′ Γιοχού), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (67′ Τοράλ), Τοράρινσον, Μπάκιτς (79′ Περέα), Νέιρα (68′ Φελίπε), Ντίκο (79′ Μοσκέρα)

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα (64′ Σαραμαντάς), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης (64′ Μπεχαράνο), Καραμάνος (64′ Τόσιτς), Ντε Βινσέντι (64′ Μεδίνα), Βέργος (77′ Μανούσος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς